Mijloace De Imbogatire A Vocabularului

Extras din referat Cum descarc?

Vocabularul este format din totalitatea cuvintelor care exista in limba, este cel mai supus schimbarii si el se mai numeste si lexic.
Cuvintele au cea mai mare frecventa in procesul comunicarii; majoritatea sunt vechi si raman timp indelungat in limba (In masa vocabularului intra termenii stiintifici si tehnici, ai limbajelor de specialitate, in general arhaismele si regionalismele.
Derivarea (mijlocul intern de imbogatire al vocabularului prin care se formeaza cuvinte noi cu ajutorul afixelor. Afixele sunt (prefixe Sufixele lexicale sunt folosite pentru denumirea: (agentului: bautor, fierar, gornist.
(insusirii: auriu, fricos, iubitor (colectivitatii: bradet, turcime, stufis. (instrumentului: alfabetar, pipernita. (notiunilor abstracte: cerinta, domnie, grasime. (modalitatii: barbateste. (obiectelor sau insusirilor mici: calus, baietel, copilas. (obiectelor sau insusirilor mari: baietoi, copilandru.
Derivatele parasintetice sunt cele formate prin adaugare de prefix si sufix in acela]i timp.
Compunerea (mijlocu intern de imbogatire al vocabularului prin care se formeaz cuvinte noi, unind termeni diferiti. Schimbarea valorii gramaticale sau conversiunea (mijlocul intern de imbogatire a vocabularului prin care se formeaza cuvinte noi prin trecerea de la o parte de vorbire la alta.
Prin conversiune se pot obtine: in limba romana, unele cuvinte sunt mostenite din limba latin, altele sunt imprumutate din diverse limbi iar altele sunt formate in interiorul limbii.
Cale indirecta. Neologismele sunt cuvinte noi imprumutate din alte limbi sau create in interiorul limbii prin derivare sau compunere avand obligatoriu un component neologic.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloace De Imbogatire A Vocabularului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!