Matematica și Poezia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Exista legatura intre poezie si matematica ?Cum sa nu !Mai multe legaturi chiar.Sa ne aducem aminte, in primul rand, de ceea ce ne-au invatat parintii sau fratii cand, copii fiind, am inceput sa legam cuvintele intre ele.Ne-au invatat sa numaram spunand cate o mica poezie,adica , simultan, am invatat matematica si poezie.

Si ceea ce se petrece in copilaria omului s-a petrecut si in copilaria culturii si a civilizatiei.Popoarele primelor civilizatii au facut matematica in versuri.La indieni, care s-au ocupat cu matematica, pe care au luat-o de la babilonieni, lectiile de matematica erau facute in versuri,teoremele erau spuse in versuri, la aflarea solutiilor problemelor jucau de bucurie si rezultatele erau date in versuri.

Dupa ce a trecut perioada de intunecime a matematicii, care s-a scurs de la 200 i.e.n. si pana la Renastere (efectiv putem considera pana la Galileo Galilei si chiar pana la Descartes), s-au mai facut matematici in versuri.Si aceasta s-a facut chiar si in zilele noastre.Asa, de exemplu, Nohain a enuntat astfel teorema lui Pitagora :

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Matematica si Poezia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
681 cuvinte
Nr caractere:
3 279 caractere
Marime:
24.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
stiinta, arta, matematica, litere
Predat:
la liceu
Sus!