Matematica si Poezia

Extras din referat Cum descarc?

Exista legatura intre poezie si matematica ?Cum sa nu !Mai multe legaturi chiar.Sa ne aducem aminte, in primul rand, de ceea ce ne-au invatat parintii sau fratii cand, copii fiind, am inceput sa legam cuvintele intre ele.Ne-au invatat sa numaram spunand cate o mica poezie,adica , simultan, am invatat matematica si poezie.
Si ceea ce se petrece in copilaria omului s-a petrecut si in copilaria culturii si a civilizatiei.Popoarele primelor civilizatii au facut matematica in versuri.La indieni, care s-au ocupat cu matematica, pe care au luat-o de la babilonieni, lectiile de matematica erau facute in versuri,teoremele erau spuse in versuri, la aflarea solutiilor problemelor jucau de bucurie si rezultatele erau date in versuri.
Dupa ce a trecut perioada de intunecime a matematicii, care s-a scurs de la 200 i.e.n. si pana la Renastere (efectiv putem considera pana la Galileo Galilei si chiar pana la Descartes), s-au mai facut matematici in versuri.Si aceasta s-a facut chiar si in zilele noastre.Asa, de exemplu, Nohain a enuntat astfel teorema lui Pitagora :


Fisiere in arhiva (1):

  • Matematica si Poezia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!