Marile Sperante

Extras din referat Cum descarc?

Intr-o fierarie de la marginea unei localitati, situata la o distanta de 5 ore cu postalionul de Londra, isi duce existenta orfanul Pip ( pe numele de botez Philip ), alaturi de sora si de cumnatul lui ( dna Joe si Joseph, zis Joe Garger ). In timp ce cumnatul lui se purta cu multa delicatete, micul Pip va cunoaste asprimea surorii, care nu uita sa-i repete ca-l ,,tine ca-n palme" .
Doua vor fi evenimentele care ii vor marca viata: intalnirea, intr-o seara, in cimitirul localitatii, cu un evadat ( Abel Magwitch ) si apoi vizitele saptamanale la domnisoara Havisham, femeie care, in urma unei deceptii, se autoclaustrase intr-un decor ciudat.
O veste neasteptata ii va aduce lui Pip imaginea unei perspective nevisate. Avocatul Jaggers il instiinteaza ca va intra in posesia unei ,,averi frumusele" si ca este in dorinta binefacatorului ca baiatul sa fie scos din mediul acela si sa primeasca la Londra educatia de ,,gentleman". I s-a comunicat, de asemenea, ca numele acestuia va ramane o taina pana cand persoana in cauza va crede de cuviinta sa i se dezvaluie.
La Londra, Pip, numit de prietenul sau Herbert Pocket, Hendel, va incepe o viata noua, convins ca situatia actuala se datoreaza domnisoarei Havisham, aceasta inchipuire fiind alimentata de dragostea pe care i-o purta Estellei, fiica adoptiva a acesteia


Fisiere in arhiva (1):

  • Marile Sperante.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!