Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intr-o fierarie de la marginea unei localitati, situata la o distanta de 5 ore cu postalionul de Londra, isi duce existenta orfanul Pip ( pe numele de botez Philip ), alaturi de sora si de cumnatul lui ( dna Joe si Joseph, zis Joe Garger ). In timp ce cumnatul lui se purta cu multa delicatete, micul Pip va cunoaste asprimea surorii, care nu uita sa-i repete ca-l ,,tine ca-n palme" .

Doua vor fi evenimentele care ii vor marca viata: intalnirea, intr-o seara, in cimitirul localitatii, cu un evadat ( Abel Magwitch ) si apoi vizitele saptamanale la domnisoara Havisham, femeie care, in urma unei deceptii, se autoclaustrase intr-un decor ciudat.

O veste neasteptata ii va aduce lui Pip imaginea unei perspective nevisate. Avocatul Jaggers il instiinteaza ca va intra in posesia unei ,,averi frumusele" si ca este in dorinta binefacatorului ca baiatul sa fie scos din mediul acela si sa primeasca la Londra educatia de ,,gentleman". I s-a comunicat, de asemenea, ca numele acestuia va ramane o taina pana cand persoana in cauza va crede de cuviinta sa i se dezvaluie.

La Londra, Pip, numit de prietenul sau Herbert Pocket, Hendel, va incepe o viata noua, convins ca situatia actuala se datoreaza domnisoarei Havisham, aceasta inchipuire fiind alimentata de dragostea pe care i-o purta Estellei, fiica adoptiva a acesteia

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marile Sperante.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
592 cuvinte
Nr caractere:
2 616 caractere
Marime:
7.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
opera, personaje, actiune
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!