Legendele Olimpului Prezentarea Zeilor

Extras din referat Cum descarc?

Zeita Gheea s-a casatorit cu zeul Uranus, care putea sa prevada viitorul. Asa a aflat ca intr-o zi unul dintre copii ii va lua puterea si s-a hotarat sa-i inchida in inchisoarea de sub pamant numita Tartar.
In vremea cand Uranus se odihnea, Gheea a patruns in inchisoare eliberandu-si fii. Intrebandu-i care se simte in stare sa se lupte cu Uranius, singurul care a raspuns a fost Cronos care vroia sa se razbune. dupa ce l-a omorat pe Uranius, Cronos a devenit stapanul pamantului, s-a casatorit cu Reea si au avut cinci copii. Pe cinci dintre ei i-a mancat, iar pe cel de-al saselea numit Zeus, Reea l-a ascuns in insula Creta, iar cand a hotarat sa-l infrunte pe Cronos.
S-a dus la Metis, care i-a dat o bautura pe care daca o bea fratii lui ieseau mari si puternici ca si fratele lor. A inceput un razboi care avea sa tina zece ani, dar zeus cu fratii sai au castigat aruncandu-i inapoi in Tartar pe Cronos si pe Titani.
Zeus a impartit lumea impreuna cu fratii sai astfel: el a luat cerul, Hades a luat in stapanire tinuturile subterane, iar Poseidon a luat marile, fluviile si izvoarele. S-au stabilit in Olimp unde Zeus este stapan si le da surorilor cate un taram: Hestia primeste focul, Demetra primeste holdele bogate si livezile cu rod, iar Hera devine sotia lui.
Alta sotie a lui Zeus a fost Zeita Leto. Dupa un timp Gheea il ataca pe Zeus cu gigantii nascuti din sangele lui Uranus. Dupa atatea lupte toti zeii fug in Egipt cu exceptia lui Zeus, care impreuna cu baiatul lui Hermes si cu Heracle ii inving pe gigantic si raman stapani in Olimp. Zeus era ingrijorat de Prometeu, fiul lui Iapet acesta din urma fiind fiul lui Gheea. Prometeu creeaza lumea, iar Zeus hotaraste ca omul sa-i fie supus si sa i se aduca sacrificii. Dar Prometeu il tradeaza pe Zeus si le aduce oamenilor focul, pentru acest sacrificiu murind in chinuri.
Zeus si Hermes se hotarasc sa vina pe pamant si sa-l transforme pe regale Licaon in lup. Mergand prin mai multe tari si ajungand in Frigida cautau o casa unde sa doarma, dar toti oamenii ii goneau.
Cand isi pierdusera orice speranta, au vazut o casa in care traiau doi batrani si i-au ospatat pe zei cu tot ce aveau mai bun in gradina. Plecand de la casuta si uitandu-se inapoi sa-si ia la revedere de la batrani, casuta disparuse, in locul ei ridicandu-se un templu in care erau sortiti sa moara. Intorcandu-se in Olimp, adunandu-se toti zeii au hotarat distrugerea omenirii printr-un potop. Singurii oameni care au scapat deoarece isi construisera o barca, au fost Deucalion si Pira.
Intocmai cum a facut Prometeu, Deucalion a facut oameni din pietre, inmultindu-se din nou oamenii. Zeus a fost fermecat de Io, iar Hera, afland de acest lucru, a vrut sa o omoare, dar Hermes a aparat-o. Hera, Apolo, Poseidon si Atena au vrut sa-l doboare pe Zeus si neputand face acest lucru au fost pedepsiti de Zeus.
Zeus s-a preschimbat in flacara, a furat-o pe Engina invaluind-o intr-o flacara si a purtat-o in locuri ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Legendele Olimpului Prezentarea Zeilor
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!