Jocuri de copii

Extras din referat Cum descarc?

1. Mingea si fuga
Locul unde se joaca: pe camp
Nr. de jucatori: 10-20
Prezentare generala: -jucatorii se impart in doua echipe; 
-o echipa loveste o mingea de tenis cu o bata dupa care alearga spre tel;
-daca cealalta echipa prinde mingea si tinteste pe cineva din cealalta echipa , cei ce au prins mingea trebuie sa o loveasca iar cei ce au fost tintiti trebuie sa prinda mingea
Reguli: - ai voie sa lovesti mingea doar de trei ori dupa care trebuie sa fugi;
Se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani.
2. Moara
Locul unde se joaca: in casa
Nr. de jucatori: 2
Prezentare generala: La inceputul partidei tabla de joc este goala. Jocul se desfasoara in doua etape:
-In prima etapa jucatorii pun pe rand cate una din piesele proprii pe punctele tablei de joc. Aceasta etapa se incheie cand sunt plasate pe tabla toate cele 18 piese. 
-In a doua etapa jucatorii muta pe rand cate una din piesele proprii. 
Jucatorul care incepe jocul este decis fie de comun acord, fie de exemplu prin aruncarea unui zar.
Scopul urmarit de fiecare jucator este de a elimina una cate una piesele adversarului. Pierde jucatorul care fie ajunge sa aiba numai doua piese, fie nu-si poate muta nici o piesa.
Reguli: -Intr-un punct nu poate fi plasata decat o singura piesa. 
-Mutarea unei piese se face numai de-a lungul uneia dintre liniile trasate pe tabla de joc si numai intr-un punct invecinat. Atunci cand un jucator ajunge sa aiba trei piese, mutarea se poate face oriunde pe tabla de joc, nu numai de-a lungul liniilor. 
-Cind un jucator realizeaza un sir de trei piese proprii de-a lungul uneia din liniile tablei -- configuratie numita ,,moara" -- el trebuie sa aleaga una din piesele adversarului si s-o elimine de pe tabla de joc. Piesa aleasa pentru eliminare trebuie sa nu faca parte dintr-o moara; 
-In prima etapa, de plasare a pieselor pe tabla de joc, este posibil ca un jucator sa inchida doua mori simultan. In acest caz se pot elimina doua piese ale adversarului. 
Uneori jocul ajunge in impas, in sensul ca se repeta aceleasi configuratii de joc fara a se elimina nici o piesa. In asemenea cazuri rezultatul se poate declara remiza daca pe durata unui numar stabilit de mutari (10, 20 etc.) nu a fost eliminata nici o piesa sau daca aceeasi configuratie a pieselor se repeta pentru a treia oara.
Se adreseaza oricarei varste.


Fisiere in arhiva (1):

  • Jocuri de copii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!