Jean De La Fontaine

Extras din referat Cum descarc?

Nascut la Chateau-Thierry, poet ale carui Fabule se plaseaza printre cele mai mari capodopere ale literaturii franceze.
La Fontaine s-a nascut in regiunea Champange, intr-o familie de burghezi. Se casatoreste, in 1647, cu Marie Hericart, dar se despart]n 1658. Intre 1652 si 1671 lucreaza ca inspector al padurilor si apelor, totusi cele mai importante contracte le are la Paris si isi petrece aici cei mai productivi ani ca scriitori.
In 1657 devine unul dintre protejatii lui Nicolas Fouquet, controlor general al Finantelor. Timp de 20 de ani, din 1673 a facut parte din cercul salonului doamnei de La Sabliere, celebru loc de intalnire al oamenilor de stiinta, filozofilor si scriitorilor. In 1683 devine membru al Academiei Franceze.
Fabulele reprezinta indiscutabil varful realizarilor lui La Fontanine. Primele 6 carti au fost publicate in 1668, urmate de alte 5 carti scrise intre 1678-1679 si o a douasprezecea carte 1693. Fabulele din cea de a doua culegere dovedesc o mai mare indemanare tehnica decat cele din prima. In cea de-a douasprezecea carte se simte un declin al talentului sau.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Jean De La Fontaine
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!