Îmbinarea liricului cu epicul în La ce latră Grivei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

"La ce latra Grivei?" este un textcare imbina perfect 2 genuri literare:epic si liric. Fiindca caracteristicile celor 2 genuri sunt multiple am luat pe rand fiecare gen literar.

Genul epic. In text remarcam o voce narativa care are rolul de a face pauze intredescrierile si transpunerile eului liric"baloanele se-nalta, se-nalta si ne ridica in sus ca intr-o balanta". Aceasta voce narativa care este naratorul, ia parte la actiune.

Exista indici spatiali prin care ne dam seama unde se petrece actiunea"in luna, planeta, poteca, pamant, steaua".Observam ca acesti indici spatiali fac parte si din mediul cosmic si din cel terestru, alternand. Aceasta alternare a indicilor creeaza o impresie de maretie a spatiului in care se petrece actiunea. Fiindca fara timp lumea nu ar avea sens exista si indici temporali"astazi, maine, poimaine, dimineata". Datorita necontinuitatii naratiunii, etapele acesteia nu se disting foarte bine, iar unele lipsesc.

Contactul dintre narator si cititor se face printr-un ton familiar, glumet, prin niste intrebari, sugestii si indemnuri"De ce nu ne-a iesit nimeni in intampinare sa ne dea o floare". Aceste intrebari, sugestii au rolul de a realiza un contact familiar cu cititorul.

Personajele sunt relativ putine: naratorul, copii, girafa.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Imbinarea liricului cu epicul in La ce latra Grivei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
468 cuvinte
Nr caractere:
2 680 caractere
Marime:
8.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
liric, epic
Predat:
la gimnaziu
Sus!