Previzualizare referat:

Extras din referat:

Preyentarea personajelor: Ghita, Ana, soacra, descrierea lui Ghita si Ana.

Soacra pleaca la biserica. Actiunea se petrece in imprrejurarile circiumei si preyentarea moarei cu noroc.

Personajele: Ana, Ghita, Soacra, Lica Samadau, cei trei domni, descrierea lui Gita siSamadau, actiunea se petrece in crisma.

Personajele: Ana, Ghita, Soacra, Lica Samadau, Ungurul Marti. Ghita isi cumpara o sluga si doi cini si vrea sa plece de la circiuma. Si se sfatuii cu Ana.

Batrina pleca la biserica. Actiunile se petrec in imprejuru circiumei. Personajele: Ana, Ghita, Lica, Raut si celalalt cu Lica. Lica vine sa vorbeasca cu Ghita. dialogul dintre Ghita si Lica. Lica ea banii lui Ghita. Apoi apare conflictu dintre Ghita si Lica. lica se sparie de Ghita si apare Raut. Ei hotarasc sa se inpace.

Personajele: Ana, Ghita, Lica, Saila Boarul, Buya rupta si trei tigani. Lica se impreiteneste mai bine cu Ana la un dans. Lica hotaraste sa doarma la moara cu noroc prima data. Actiunea se petrece la moara cu noroc si la padurea fundureni. Personajele sunt: Ghita, Ana Lica si Pintea. Ghita se impreiteneste cu jandarmu Pintea care are o credere mare. Ghita simte ca nu il mai trage la Ana.

Pintea hotaraste sa-l ia pe Ghita si doua slugi sa plece la Ineu pentru ca acolo a fost batut jidovul. Si eau luat banii Pintei il invinoveaza pe Lica dar Ghita tine cu Lica si ii tine aparare. Actiunea se petrece la moara cu noroc.

Personajele: Ana, batrina, vizitiul, ficeorul, doamna. Dialogul dintre batrina si Ana.

Apare o careta din careta apare o doamna de vreo 28 de ani. Actiunea se petrece la moara cu noroc.

Pintea face intelegere cu Ghita. Unele descoperiri prezentate lui Pintea. Instrainarea avansa a lui Ghita de catre Ana.

Portretul lui Pintea. Conlucrarea lui cu tovresii sai. Modalitatile de prindere cu alte ocazii deLica. Legaturile lui cu procuroru si alti domni. Raut si Acrisor sunt prinsi la Ineu.

Ana incearca sa vorbeasca cu Ghita. Este increzuta ca Ghita este mai mult muere decit barbat. Lica anunta ca are o slabiciune fata de femei. Ana incearca sa intervina cu fapte cu probe demonstrind bancnota cu o bucata rupta fapt ce il scoate din echilibru peGhita.

Ghita se chinue de rolul pe care il poarta pe de o parte era cu Pintea pentru al demasca pe Lica. Iar fata de Lica avea o frica. Pentru ca Lica putea sa-l omoare. Ana pleca la Rude, dar simte ceva misterios. Lica afla ca sotia va pleca simbata la amiaza. Totul este gata pentru plecare. Duminica pleaca la Slujba de Pasti. Circiuma ramine singuratica. Ana il deserveste pe Lica. Ana devine prada in mina lui Lica pentru ca asa se intelese cu Ghita. Prezenta scena pararilor de rau ca Ghita a lasato pe Ana singura cu Lica la moara.

Evenimentile se concentreaza pina la maxim cind Ghita o omora nestiind pentru ce, pe Ana.

El anunta ca a plecat dupa Pintea. Raut isi descarca pestolu in ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Harap Alb - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
663 cuvinte
Nr caractere:
2 864 caractere
Marime:
9.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!