Haralambie - Povestirea in Rama

Extras din referat Cum descarc?

Este o specie a genului epic , in care intamplari si fapte sunt relatate succesiv de fiecare dintre personajele operei literare acestea preluand pe rand functia de narator.
Asezat la rascruce de drumuri (destine), hanul este un loc de popas si de petrecere, ocrotitor ca o cetate si cunoscut calatorilor din vremurile vechie,. Belsugul roadelor face posibila intalnirea calatorilor intr-un spatiu unic, iar starea de beatitudine favorizeaza placerea nararii. Ospatul este un ceremonial al comuniunii, care mijloceste ritualul povestirii.
Valoarea simbolica a hanului este aceea a unui cantru al lumii, loc de intalnire a diferitelor destine si povesti ale unor oameni din diverse straturi sociale. ,,Trebuie sa stiti dumneavoastra ca hanul acela al Ancutei nu era han, - era cetate. Avea niste ziduri groasa de ici pana acolo si niste porti ferecate cum n-am mai vazut in zilele mele." Zidurile hanului au valoarea simbolica a granitelor intre lumea realului si lumea povestirii, iar hanul este un topos la povestirii.Timpul narativ se situeaza intr-un plan al trecutului, spatiul narativ este un topos, iar relatarea imbraca forma evocarii.
Intamplarea este relatata de un narator-martor, calugarul Gherman, care este oaspete


Fisiere in arhiva (1):

  • Haralambie - Povestirea in Rama.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!