Hanu Ancutei

Extras din referat Cum descarc?

Mihail Sadoveanu a fost academician ,scriitor.povestitor,nuvelist,romancier si om politic roman,fiind adesea considerat cel mai mare romancier roman din toate timpurile. 
Sadoveanu a deputat editorial in 1904 cu 4 volume dintre care amintim" Soimii" ,si "Dureri inabusite". Nicolae Iorga a numit anul 1904 "Anul lui Sadoveanu"
Opera "Hanu Ancutei" aparuta in 1928,este considerata cea mai valoroasa creatie epico-lirica a autorului(comparata deseori cu opera << O mie si una de nopti >> sau cu << Decameronul >> lui G.Baccaccio >>) si contine 9 povestiri relatate intr-un singur loc,hanul devenind un spatiu ocrotitor privilegiat.
George Calinescu afirma in opera sa, "Istoria literaturii romane de la origini pana in prezent" ca: "Opera scriitorului este o arhiva a unui popor primitiv ireal :dragoste,moarte,viata agrava,viata pastorala ,razboi si asceza,totul e reprezentat "
Structura este formata din noua povestiri cu subiect diferit ,fiecare fiind o alta specie literara si avand naratori diferiti ,fiind fie participanti directi,fie martori ai evenimentelor narate ;de asemenea ,au pe rand sau concomitent caractere diferite ;fiecare povestire dezvaluie un sistem de valori in care iubirea,curajul,demnitatea,solidaritatea ,sentimentul dreptatii revin obsedant.Asa se explica si starea de comuniune rapid instalata intre calatorii care se recunosc ca apartinand aceleiasi lumi.
Naratorul este auctorial ( "in glasul ei era un cantec dulce pe care i-l cunosteam ", "se intorsese la focul nostru ", "vazandu-ne pe toti mirati ", "am auzit multe povesti la << Hanu Ancutei >>),are rolul de a face opera sa fie mai reala,usor de crezut si cu o usoara tenta de adevar.
Opera se incadreaza ca specie in povestire, ( specie epica in proza situata ca dimensiune intre schita si nuvela care nareaza un singur fir epic ,avand numar mic de personaje)
Rama fiecarei povestiri este realizata de cateva elemente comune care dau unitate volumului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Hanu Ancutei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!