Fratii Jderi Ucenicia Lui Ionut

Extras din referat Cum descarc?

1. Despre hramul sfintei manastiri Neamtu, la anul de la Hristos 1469, si despre o istorie a lui Nechifor Caliman, starostele vanatorilor domnesi -Nechifor Caliman povestesti taranilor intamplari din viata sa din care aflam motivul venirii voievodului -Alexandrel Voda, coconul domnesc primeste ca sluga pe Ionut Par-Negru - 3. Se vede cum de leaga o fratie de cruce si se arata mai ales despre ce vorbesc tinerii din toate timpurile -Alexandrel si Ionut leaga frati de cruce -tanarul fiu de voievod isi destainuie dragostea pentru Nasta, fata cheaghinei Tudosia - 4. Se vadesc si alte cusururi ale prietinului nostru Ionut -Ionut apara cu indarjire juramantul facut cu Alexandrel -la un popas Ionut inchina cam multe pahare si infatisaza aproape toata randuiala de la herghelia domneasca, lucruri de care nici nu ar fi trebuit sa pomeneasca; este salvat de Nechifor Caliman si ajunge cu bune acasa - 5. In care se infatisaza comisul Manole Jder si mai cu sama comisoaia Ilisafta Jderoaia -prezentarea comisoaiei si a comisului este largita printr-un dialog reprezentativ -Jderul cel batran este ingrijorat de lipsa nepotilor -aflam ca Voda vine la Timis sa vada cum merg treburile comisului - 6. Se vede ce mai spune jupaneasa Ilisafta si cum se gateste un ospat domnesc sub strasina padurii -vizita lui Stefan la grajdurile domnesti - 7. Ciudata veste din Tara Leseasca -in care aflam ca gospodarul intalnit de Ionut pe drum se numeste Iosip de la Nimirceni si este in slujba lui Damian Par-Negru -aflam de la Iosip cum Mihu Logofatul, boier fugit din tara incearca sa ridice pe craiul lesesc impotriva lui Stefan, si nereusind la pus pe Gogolea zis si Ratoi sa rapeasca harmsarul domnesc cel mai de pret, Catalan - 8. Umbland pe drumul Sucevii, Ionut isi afla soarta de la o tiganca prorocita -Ionut impreuna cu vistiernicul Cristea si jupaneasa Candachia merg spre curtea domneasca -pe drum o tiganca ii prevede lui Ionut intalnirea cu o jupanita mica de stat, care il asteapta - 9. In ce chip Jder cel mititel a ajuns la dragostea lui -Jder cel mititel este infatisat la curte, si pleaca impreuna cu Alexandrel la Ionaseni pentru a o vedea pe Nasta -Alexandrel isi marturiseste dragostea Nastei, insa ea il prefera pe pe Ionut cu care se si intalneste pe ascuns - 10. Visuri ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Fratii Jderi Ucenicia Lui Ionut
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!