Expectante

Extras din referat Cum descarc?

Proiectul lingvistic Sportul - limbaj universal a avut ca premisa angrenarea doua institutii europene de educatie intr-un parteneriat scolar, in vederea unui schimb de experienta  derulat pe parcursul anului scolar 2006-2007. Mobilitatile implicate au fost  grupuri de 20 de elevi din clasele gimnaziale, insotiti de doi profesori pentru fiecare dintre parteneri. Activitatile proiectate au vizat in principal, dincolo de imbunatatirea competentei lingvistice a partenerilor, redactarea unui portofoliu care sa cuprinda cronici ale sejururilor din cele doua tari, impresii si reverberatii  ale activitatilor desfasurate impreuna, jurnale personale ale participantilor, dar mai ales produsul final, DVD-ul. 
Momentele semnificative ale parteneriatului si cu rezonanta cea mai mare in randul elevilor au fost cele doua intalniri ale partilor implicate, in Franta, respectiv in Romania.
Proiectarea activitatilor in timpul sederii grupului roman la partenerii francezi in toamna anului 2006, s-a evidentiat prin mai multe caracteristici:
-  Eclectic - expunerea grupului extins francez-roman la diferite activitati instructiv-educative in Colegiul Marcel Pagnol; pregatirea informativa a excursiilor de la Paris, Mt. St. Michel si pe plaja debarcarii din 6 iunie 1944 (D Day); vizionarea unei competitii sportive locale; participarea la o sesiune de echitatie si la una de indoor climbing; vizitarea obiectivelor turistice majore din Caen: Muzeul Normandiei, cetatea ducala, primaria, cartierul vechi al orasului; sesiunile de antrenament de gimnastica si chiar seara franceza.
-  Dinamic - activitatile propuse s-au alternat dupa diferitele componente pe care le aveau drept obiective: activitati sportiv-recreative, lectii instructiv-educative, intalniri cu oficialitati locale ale orasului Caen, prezentari interactive  de cultura si civilizatie locala si nationala, petrecerea timpului in sanul familiilor franceze in vederea receptarii nemijlocite a traditiei;
- Creativ - programul propus a valorificat potentialul inovator al copiilor inclusi in proiect, le-a inregistrat expectantele si le-a individualizat caracteristicile de varsta , a identificat noile trasaturi ale grupului roman-francez format si le-a potentat prin diferitele activitati propuse;
- Flexibil - programul s-a adaptat cerintelor ivite pe parcurs,  s-a modelat doleantelor celor angrenati in parteneriat, care, in consecinta, nu l-au resimtit extenuant, ci dinamic, atractiv si maleabil;
- Unitar - multitudinea si varietatea activitatilor propuse nu a


Fisiere in arhiva (1):

  • Expectante.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!