Enigma Otiliei Subiectul Romanului

Extras din referat Cum descarc?

Subiectul operei este axat pe istoria unei mosteniri. Costache Giurgiuveanu, un batran zgarcit, agoniseste de-a lungul vietii o avere, care intra printr-un concurs de imprejurari in mana escrocului Stanica Ratiu.
Conflictul este asadar declansat de goana dupa averea lui Mos Costache a clanului Tulea si a neobositului aventurier, Stanica Ratiu, avocat fara proces, o canalie simpatica si lipsita de scrupule.
Personajele prind contur inca din debutul romanului, in ambianta aparent calma a unei reuniuni familiale din casa batranului Costache. Sunt prezenti membrii familiei Tulea (mai putin Olimpia si Stanica) si mosierul Leonida Pascalopol, prieten al batranului si admirator al Otiliei Marculescu, pupila lui C. Giurgiuveanu. Cel care ne introduce in acest univers este tanarul Felix Sima, proaspat sosit din Iasi cu intentia de a-si continua studiile la Bucuresti. El va deveni martor si actor la toate intamplarile, un fel de ochi al naratorului.
Scriitorul Scriitorul urmareste, treptat, cum cei din clanul Tulea pandesc moartea batranului si se vad deja mostenitorii acestuia, pana cand ii provoacaa acestiua, la propriu, moartea prin furtul banilor.
Felix va continua sa-si desavarseasca cariera, desi sufera fiindca n-o intelege pe Otilia, care de va casatorii cu Pascalopol si va pleca din tara.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Enigma Otiliei Subiectul Romanului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!