Dragi locuitori ai planetei

Extras din referat Cum descarc?

Dragi locuitori ai planetei sunt un biet pui de urs polar numit Germi, am varsta de opt luni si impreuna cu familia mea care se compune din parintii mei si doi frati traim la Polul Nord intr-o grota de gheata. La inceput am fost cinci frati, cinci ursuleti polari jucausi care ne jucam in aer liber cat era ziua de mare, zburdam si alergam fara sa avem grija procurarii hranei, pana cand intr-o zi am fost surprinsi de o familie rivala si in incaierare doi dintre fratii mei au fost ucisi.
Din cauza braconierilor si vanatorilor de trofee si recompense, precum si a altor factori, specia mea este pe cale de disparitie. Multi oameni ne vaneaza pentru carne si blana in scopul confectionarii diverselor sortimente de imbracaminte si incaltaminte, iar altii ne captureaza cu dorinta de inavutire prezentandu-ne in spectacole, in diferite colturi ale lumii sau ne captureaza cu scopul de a ne vinde gradinilor zoologice in schimbul unor sume mari de bani. Marile circuri din lume cumpara ursi polari pentru a distra, amuza si pentru a atrage un numar cat mai mare de spectatori. 		
La toate aceste se adauga si unii factori de mediu cum ar fi poluarea, datorita careea apele marilor si oceanelor sunt adesea infestate cu substante toxice, produse petroliere si chimice rezultate in urma scufundarii diferitelor vase marine sau platforme petroliere, fapt pentru care, noi ursii polari suntem nevoiti sa ne parasim locurile natale, in cautare de hrana curata si sanatoasa. De asemenea tinuturile inghetate ale Polului Nord ne diminueaza posibilitatea de procurare a hranei, din a carei lipsa multi frati de-ai mei mor de foame. 	Specia ursilor polari apeleaza din aceste motive la bunavointa dumneavoastra pentru a salva cateva fiinte neajutorate, ca mai tarziu sa va aduceti aminte de o fapta buna si ca urmasii vostri sa faca la fel daca vor avea aceasta sansa. Prin urmare puteti sa ne ajutati strangand fonduri si alocand investitii pentru construirea mai multor rezervatii in care sa fie ingrijita specia ursilor polari, specie pe cale de disparitie si ca in viitor sa se si inmulteasca numarul de animale din specia noasra.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dragi locuitori ai planetei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!