Dracula de Bram Stoker

Extras din referat Cum descarc?

Jonathan Harker, un tanar avocat englez , ajunge sa viziteze castelul Contelui Dracula, din tinuturile Transilvaniei, pentru a incheia o tranzactie cu un nobil care se numea Contele Dracula. In timp ce Harker, calatorea si vizita frumoasele tinuturi rurale, localnicii l-au avertizat de destinatia la care el trebuia sa ajunga, dandu-i diferite obiecte pentru a se apara, cum ar fi crucifixuri si alte tipuri de farmece pentru a se apara de raul care il astepta. Toate aceste cuvinte au avut un sens iar harker le-a tradus intr-un singur cuvant ,,vampirul". 
Speriat, dar foarte determinat, Harker se intalneste cu caruta contelui asa cum era dinainte planificat. Calatoria pana la castel a fost ingrojitoare, iar caruta era cat pe ce sa fie ataca de lupi infometati pe parcursul intregii calatorii. Odata ajuns la vechiul castel, Harker afla ca batranul Dracula este un om educat si gentilom. Dupa cateva zile, totusi, Harker isi da seama ca ajuns sa fie prizonier in castelul Contelui Dracula. 
Cu cat Harket investiga natura inchiderii sale, cu atat mai mult devenea din ce in ce mai nelinistit, deoarece realiza ca acest conte poseda puteri supranaturale si ambitii diabolice. Intr-o seara Harker este atacat de catre trei vampirite frumoase si seducatoare, dar contele le potoleste, spunandu-le acestora ca Harker este al lui. Temandu-se pentru viata lui, Harker incearca sa fuga din castel. 
Intre timp, in Anglia, logodnica lui Harker, Mina Murray, corespondeaza cu prietena sa Lucy Westenra. Lucy a primit trei propuneri in casatorie de la Dr. John Seward, Arthur Holmwood, si de la americanul Quincey Morris. Aceasta era foarte trista deoarece era constienta de faptul ca va trebui sa-i refuze pe doi dintre ei, intr-un final alegandu-l pe Arthur Holmwood. 
Mina se intalneste cu Lucy in fata turnului Whitby. Un vapor rusesc, este adus la mal, langa oras, iar tot echipajul sau disparuse, capitanul fiind singurul om care il gasise, doar ca acesta era mort.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dracula de Bram Stoker.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!