Doua Loturi

Extras din referat Cum descarc?

Opera literara ,, DOUA LOTURI " DE I. L. Caragialeeste o opera epica deoarece autorul isi exprima in mod indirect ideeile se sentimentele cu ajutorul actiunii si al personajelor. Se remarca prezenta naratorului ,o voce a autorului. Naratiunea se desfasoara la persoana a-IIIa singular . Chiar de la inceputul nuvelei se simpte prezenta naratorului prin intrebarile pe care le pune in numele cititorului sau prin gandurile cere il framanta .Naratorul trezeste interesul cititorului luindu-l ca martor al intamplarilor ,isi pune intrebari ,dar ofera si explicatii. 
Modul de expunere dominant este naratiunea ,asociata cu dialogul si scurte descrieri .Dialogul este folosit pentru a scoate in evidenta trasaturile de caracter ale personajelor , conflictele lor interioare , starile sufletesti .Descrierea apare pri notatii scurte legata de personaje sau de locuri si are aspectul unor indicatii scenice . 
Tema nuvelei este viata micilor functionari care viseaza sa depaseasca umila lor conditie sociala prin intermediul unor castiguri neasteptate .Eroul nuvelei afla ca a tras doua bilete castigatoare la loterie


Fisiere in arhiva (1):

  • Doua Loturi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!