Domnisoara Christina

Extras din referat Cum descarc?

Domnisoara Christina,roman fantastic si erotic,  aparut in anul 1936, creste direct din folclorul romanesc: o poveste cu strigoi,intr-o lume cazuta prada blestemului,pe care un tanar o salveaza,ucigand a doua oara strigoiul,cu un drug de fier implantat in inima.
   In romanul lui Mircea Eliade,cea care incearca atingerea absolutului este femeia -Domnisoara Christina,care,de pe celalalt tarm,incearca aventura destinului cu Egor-reprezentand taramul vietii,al muritorilor.Pe punctul de a-si exercita influenta malefica,nefasta asupra lui Egor, aventura esueza.
   La conacul familiei Moscu ,din Campia Dunarii, se intampla lucruri extraordinare,cum ar fi:pieirea peste noapte a vitelor slabite,a servitorilor ;
Simina ,fetita cea mica,se comporta ca o vrajitoare;Sanda,fata cea mare si doamna Moscu au stari ciudate; oaspetii care sosesc la conac:pictorul Egor Paschievici si arheologul Nazarie,simt o atmosfera apasatoare.
 Sanda,fiica cea mare a doamnei Moscu,studenta la Bucuresti,este indragostita de Egor, drept pentru care il si invitase la conacul mamei ei-vaduva.Conacul era insa bantuit de o se strigoaica,domnisoara Christina,sora doamnei Moscu,omorata in timpul Rascoalei din 1907.


Fisiere in arhiva (1):

  • Domnisoara Christina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!