Departamentul De Etaj Referat Gestiune Sem Anul

Extras din referat Cum descarc?

In cadrul Hotelului Inter Continental compartimentul de serviciu de etaj face parte din 8 compartimente operationale si are ca obiect de activitate intretinerea camerelor, care este de o importanta vitala pentru hotel, precum si intretinerea holurilor si a altor spatii de etaj.
Compartimentul serviciu de etaj este asigurat la nivel de conducere in cadrul Hotelului Inter Continental, de catre administratorul de hotel care are in subordine sectoarele supraveghetoare cazare si supraveghetoare pe spatii. oficiile de etaj, oficiul room-service, spatiile de cazare.
Exista 368 de spatii de cazare care contin 604 locuri de cazare, impartite in: 188 de spatii de cazare (de forma camere single) care contin 188 de locuri de cazare.
126 de spatii de cazare (de forma camere double) care contin 252 de locuri de cazare.
26 de spatii de cazare (de forma suita Junior) care contine 52 de locuri de cazare.
12 spatii de cazare (de forma suita Senior) care contine 48 de locuri de cazare.
4 spatii de cazare (de forma apartament directorial) care contine 16 locuri de cazare.
6 spatii de cazare (de forma apartament prezidential) care contine 24 de locuri de cazare.
6 spatii de cazare (de forma aprtament imperial) care contine 24 de locuri de cazare.
Aranjarea acestor camere conform normelor si standardelor Hotelului Inter Continental presupune urmatoarele tipuri de activitati: Curatenie completa (a blanc) Curatenie de intretinere (en recouche) Pregatirea camerelor pentru innoptare (faire la couverture) Exista deasemenea in cadrul hotelului un flux tehnologic al spalarii lenjeriei: O capacitate instalata a utilajelor de 4-5 kg/loc/zi. Capacitati de transport Spatii de productie Spatii de depozitare Numar de personal.
Asigurarea serviciului de etaj se poate face in 2 moduri: cu angajati proprii sau apeland la serviciile unor intreprinderi specializate.
In cazul in care serviciul de etaj este asigurat de catre angajatii hotelului, in acest proces este angreant urmatorul personal: Guvernanta generala care se mai numeste si supraveghetoare sefa sau executive housekeeper. Guvernanta Camerista Valeti (echipieri) Un aspect foarte important din asigurarea serviciului de etaj este reprezentat de spalatorie. In cadrul acesteia exista mai multe variante de asigurare a lenjeriei si prosoapelor curate, dintre care enumeram: Amenajarea si echiparea unei spalatorii proprii.
Spalatorie organizata la nivelul societatii comerciale.
Spalarea la o intreprindere specializata.
Inchirierea lenjeriei de la intreprinderi specializate.
Prin prisma faptului ca Hotelul Inter Continental este un hotel superior in care se respecta in primul rand clientul si apoi anumite standarde, exista un anumit necesar de lenjerie si articole de baie, intr-un numar de schimburi: Lenjerie de pat: 6-7 schimburi/pat, care se schimba ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Departamentul De Etaj Referat Gestiune Sem Anul
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!