Concert din muzică de Bach

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mini vine acasa la Rimi.

Sia ii raspunde. Lina o intampina pe Mini si ii zice ca Sia e o nepoata de-a ei. Sia cere voie sa iasa afara, unde era Lica, tatal ei, asteptand-o. Lina ii arata lui Mini casa. Aflam ca Sia sta la Rimi si ca doctorul Rim a avut guta. Sia se intoarce si Mini pleaca. Este prezentat Lica Trubadurul, atat fizic cat si moral. Cei doi discutau sub fereastra casei si erau vazuti de doamna Vera, vecina Rimilor, care era foarte suparata, crezand ca cei doi sunt iubiti. Aflam povestea vietii doctorului Rim. El se casatorise cu Lina numai pentru bani si se considera o victima a acelei casatorii. Dorea sa puna mana pe averea Linei. Sia se intoarce de afara, unde vorbise cu Lica. Este intrebata ce mai face si cum se mai simte Lica. Ea raspunde scurt. Lina, Rim si Sia iau masa in sufragerie. Este narata povestea lui Lica si rolul fetei in viata lui. Lica este un om simplu, comod, caruia ii plac banii usor castigati. Fusese in armata, dar se lasase din cauza unei directoare de la o scoala primara, cu care a avut o aventura. Incepuse insa razboiul si Lica fusese chemat la regiment. Cand Lina refuzase sa aiba grija de Sia, el o lasase in grija directoarei. In drumurile lui, Lica se imbolnavise de o puternica febra. Dupa ce se intorsese sa vada ce mai face Sia, el a plecat cu ea, directoarea nefiind acasa. La un moment dat Lica a hotarat sa se retraga definitiv din armata.

La prima intalnire cu Lica, Rim se aratase demn, dar politicos. Lica venea sa o viziteze pe Sia la scoala de infirmiere si era glumet cu toata lumea. Intr-un final, Lica o plsase pe Lina in casa la Rimi.

Capitolul IV Este relatata intalnirea lui Lica cu printesa Ada, intr-o zi, pe strada. Dupa un timp, Ada il cautase pe Lica. Aflase ca este ruda a doamnei Hallipa-Draganescu. Maxentiu, sotul Adei, print nobil, este obligat de Ada sa ii faca cunostinta cu doamna Draganescu.

Capitolul V Aflam ca Maxentiu este bolnav cu plamanii. El era multumit sa fie lasat in pace si sa stea sa zaca in pat. Nu voia insa ca lumea sa stie ca este bolnav ; din acest motiv tusea foarte incet si incerca sa nu lase sa se vada boala. Intr-o dimineata Ada i-l prezinta pe Lica lui Maxentiu. Ii spune ca Lica se va ocupa de caii noului grajd pe care Ada dorea sa-l infiinteze. Lica refuza postul oferit de Ada. Capitolul VI Mini se duce si discuta cu Nory, spunandu-i ca Lina doreste sa o vada. Discuta de asemenea si despre sora Elenei Draganescu, cat si despre concertul organizat de Elena. La coafor vin si Elena cu sora ei mai mica, Mika-Le. Urmeaza o caracterizare a domnului Draganescu.

Capitolul VII Este prezentata figura lui Maxentiu. El isi aduce aminte de mama sa, o dansatoare de cabaret pe nume Zaza. Aflam apoi efectele bolii sale asupra fizicului cat si a psihicului.

Intre timp, la grajduri, Lica primise raglanul englezesc pe care il comandase. El fumeaza o tigare din foi oferita de domnul Whip, desi nu are voie. In spatele lui apare Ada, care doreste ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Concert Din Muzica De Bach - Varianta 6
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 688 cuvinte
Nr caractere:
7 689 caractere
Marime:
10.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!