Clase de Cuvinte

Extras din referat Cum descarc?

CLASE DE CUVINTE
1. Clasificarea cuvintelor.
Cuvintele,unitati biplane,sunt compatibile cu variate modalitati de clasificare.Repartizarea in clase a cuvintelor ia in considerare cuvantul in intergritatea sa semiotica, ca unitate biplana, sau il abordeaza unilateral, din perspectiva uneia dintre cele doua componente asociate in procesul comunicativ.  
Din perspectiva componentei fonetice , cuvintele pot fi grupate tinand cont de numarul unitatilor componente, de numarul de silabe, de pozitia accentului etc; din punctul de vedere al sensului clasificarea poate fi realizata avand in vedere numarul de sensuri ( mono-si polisemantice), particularitati ale sensului ( sinonime,antonime, paronime,nume de persoane, meserii etc).
Cuvintele, ca unitati semnificative, pot fi supuse clasificarii din perspectiva comunicarii: sub aspectul posibilitatilor de asociere, al modului de partecipare la alcatuirea enuntului, dar si in raport cu conditiile in care  se realizeaza comunicarea, cu registrul in care se inscriu la nivelul variantei literare sau al ipostazelor neliterare, argotice sau dialectale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Clase de Cuvinte.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!