Caracterizarea Lui Georgita Din Baltagul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Gheorghita fiul lui Vitoria Lipan si Nechifor Lipan este ocupa locul unui personaj secundar in romanul Baltagul. El este indragit in special de Vitoria. Gheorghita seamana foarte mult cu tatal sau de la care nu mosteneste numai numele ci si unele insusiri alese. El la varsta de saptesprazece ani este un flacau sfrancenat ce se comporta ca un adult.

Gheorghita are ochii caprui ca a mamei lui si un zambet ca de fata, lui ii placea sa petreaca ca si tatal lui cu prieteni. A invatat mestesugul olaritului de la tatal sau si ii placea foarte mult deoarece era instintat in mestesugul oieritului.

El este un flacau tacut, explicit, ager la minte si stiutor de carte. Are respect deosebit fata de parinti totodata credinta in Dumnezeu, fire sensibila si meditativa. Gheorghita intelege natura, el trece brusc de la copilaria lipsita de griji la maturitate, parcurgand un drum initiatic. Dar are si momente de frica atunci cand descopera cadavrul tatalui sau, el este ingrozit si plange pentru ca si-a iubit mult tatal. In final indeplineste cu barbatie actul justitial.

Gheorghita este caracterizat direct prin fapte, prin parerile celorlalte personaje, prin incordarea personajului in diferite medi in care se folosesc: descrierea, dialogul si monologul interior.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracterizarea Lui Georgita Din Baltagul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
217 cuvinte
Nr caractere:
1 174 caractere
Marime:
7.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!