Caracterizarea Lui Georgita Din Baltagul

Extras din referat Cum descarc?

Gheorghita fiul lui Vitoria Lipan si Nechifor Lipan este ocupa locul unui personaj secundar in romanul Baltagul. El este indragit in special de Vitoria. Gheorghita seamana foarte mult cu tatal sau de la care nu mosteneste numai numele ci si unele insusiri alese. El la varsta de saptesprazece ani este un flacau sfrancenat ce se comporta ca un adult.
Gheorghita are ochii caprui ca a mamei lui si un zambet ca de fata, lui ii placea sa petreaca ca si tatal lui cu prieteni. A invatat mestesugul olaritului de la tatal sau si ii placea foarte mult deoarece era instintat in mestesugul oieritului.
El este un flacau tacut, explicit, ager la minte si stiutor de carte. Are respect deosebit fata de parinti totodata credinta in Dumnezeu, fire sensibila si meditativa. Gheorghita intelege natura, el trece brusc de la copilaria lipsita de griji la maturitate, parcurgand un drum initiatic. Dar are si momente de frica atunci cand descopera cadavrul tatalui sau, el este ingrozit si plange pentru ca si-a iubit mult tatal. In final indeplineste cu barbatie actul justitial.
Gheorghita este caracterizat direct prin fapte, prin parerile celorlalte personaje, prin incordarea personajului in diferite medi in care se folosesc: descrierea, dialogul si monologul interior.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea Lui Georgita Din Baltagul
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!