Caracteristicile textului fictional

Extras din referat Cum descarc?

-fictiunea reprezinta rezultatul procesului imaginative ; resprezinta folosirea unor elemente reale pentru a crea o noua lume , noi situatii care nu se suprapun sin u se confunda cu realitatea
-realitatea este recreata printr-un univers artistic nou , inconfundabil. In opera literara fictiunea se impleteste cu realitatea recreata si transfigurata de autor.
-caracterul fictional al lumii reprezentate (autorul unui astfel de text nu copiaza realitatea, ci o recreaza, o reprezinta de fapt intr-o maniera proprie).
-organizarea speciala a comunicarii, diferita de aceea a comunicarii obisnuite
-o forma lingvistica deosebita, manifestata in limbajul figurat (figuri de stil, imagini artistice)
-textul constituie o expresie a gandurilor, intentiilor, atitudinilor autorului, o exteriotizare cat mai personala a starii sale afective (punctul de vedere subiectiv)
-textul fictional exprima un adevar general sub aparenta unui adevar particular 
-textul fictional se adreseaza sensibilatii cititorului prin imagini artistice 
-intr-un text fictional limbajul are un caracter reflexiv, cuvintele subit folosite cu sens figurat (sens conotativ)
Literatura in sensul larg al cuvantului defineste totalitatae scrierilor dintr-o limba si din toate domeniile (in acest sens se vorbeste despre literatura artistica sau beletristica, literatura stiintifica, literatura de specialitate etc.).In sens restrans, literatura cuprinde totalitatea creatilor literarea ce reprezinta arta cuvantului realizata prin valorificarea functiei artistice expresive a limbii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracteristicile textului fictional.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!