Căpitan la 15 ani - Jules Verne

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Personajele principale sunt:Capitanul Hull,Dick Sand,Doamna Weldon,Jack,Varul Benedict.

Jules Verne sa nascut la Nantes in 8 februarie 1828. A debutat pentru prima oara in literatura in 1848.Cele mai importante opera ale sale au fost ,,Capitan la 15 ani";,, 20 000 de leghe sub mari"; ,, Ocolul pamantului in 80 de zile". Opera ,,Capitan la 15 ani" a fost publicata in 1878 in care datele stiintifice se imbina cu valoarea morala a aventurii, a curajului si a solidaritati umane.Moare in 24 marite 1905 ultimele sale cuvinte fiind:,, Sa fiti cuminti!".

Pe data de 2 februarie 1873 vasul Pilgrim apartinand armatorului american James Weldon a parasit apele Noii Zelande dupa o bogata vanatoare de balene indreptanduse spre San Francisco.

James Weldon fiind nevoi sa paraseasca Noua Zelanda fiind chemat pentru a incheia o afacere importanta fiind nevoit sa isi lase in urma sotai si copilul sau. Cand doamna Weldon a aflat ca Pilgrim urma sa acosteze in portul Noii Zelande aceasta face o intelegere cu capitanul Hull de pe Pilgrim sa ii duca in San Francisco. Capitanul Hull a fost de acord cu conditia ca acesta nu era raspunzator daca se intapla ceva cu doamna Weldon.

Doamna Weldon a fost de acord si se imbarcara pe Pilgrim impreuna cu James fiul doamnei Weldon cu varul Benedict si cu Nana doica lor.

La bordul lui Pilgrim tanarul Jack il intalnii pe Dick Sand un novice de 15 ani printre toti ceilalti marinari dar cu un viitor promitator in flota lui James Weldon.

La un moment dat in timpul calatoriei micutul Jack a observat o epava.Capitanul Hull pleaca sa investigheze aceasta epava la bordul caruia afla un caine si 5 negri.

Dupa inca cateva zile pe mare apa se facut brusc rosie din cauza crustaceelor.Vazand asta capitanul Hull isi dadu seama ca prin preajma trebuie sa fie o balena deoarece aceasta este cea mai usoara modalitate pentru balene sa se hraneasca.Intradevar o balena sa arata numaidecat in fata acestora in acel moment instinctul de vanator al capitanului intra in actiune si acesta pleca indata dupa balena cu intentia de asi umple butoaiele pentru ulei ramase.Acesta lasa corabia pe mana tanarului Dick si a celor 5 negri deoarece avea nevoie de echipaj sa prinda balena.Capitanul lansa pescadronul si porni spre balena.Dupa multe ore pescadronul capitanului fu lovit de coada balenei scufundat iar echipajul pieri in apele mari.Acum la conducerea lui Pilgrim era doar un baiat de 15 ani.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Capitan la 15 ani - Jules Verne.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8.3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
946 cuvinte
Nr caractere:
4 576 caractere
Marime:
9.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
Jules Verne, capitan, personaje, aventura
Predat:
la gimnaziu
Sus!