Bibliografia Lui Mihai Eminescu

Extras din referat Cum descarc?

Incepe sa studieze acasa cu un dascal particular, in scurta vreme este inscris la scoala in clasa a III-a la Cernauti.
Prima sa poezie La mormantul lui Aron Pumnul a fost publicata intr-o bronsura omagiala a elevilor gimnaziulu unde semneaza Mihai Eminovici.
Tot in 1866 debuteaza in revista Familia cu poezia: De-as avea. , directorul revistei Iosif Vulcan ii schimba numele din Eminovici in Eminescu, iar poetul este de acord.
Deoarece nu intrase in posesia unei diplome care sa dovedeasca absolvirea studiilor gimnaziale, este inscris la Viena ca student extraordinar. Adevaratul debut se produce in 1870 cand de la Viena trimite revistei iesene Convorbiri Literare trei poezi: Venere si Madona, Mortua est si Epigonii. Dupa 1874 se intoarce la Iasi, si este bibliotecar, director al Bibliotecii Centrale, profesor la Institutul Academic, revizor scolar, redactor la Curierul de Iasi. Vine la Bucuresti in 1877 ca redactor principal la ziarul Timpul alaturi de I. L. Caragiale, si de I. Slavici. Din 1877 pana in 1883 Eminescu scoate la iveala cele cinci Scrisori. , Sonetele, Rugaciunea unui dac, Glossa,: Oda, Mai am un singur dor, culminand cu Luceafarul. A decedat la 15 iunie 1889. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Bibliografia Lui Mihai Eminescu - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!