Bacovia Critici

Extras din referat Cum descarc?

Un om demoralizat se ascunde intr-o lume ireala doar de el stiuta pe care o creaza cu tot ceea ce este mai ispaimantator si mai rau mai sumbru si mai bizar. Un poet criticat care se afla intr-o permanenta disputa cu viata sa plina deja de neajunsuri si decaderi pe care le-a intampinat cu o oarecare usurinta. Un om de valoare al poeziei simboliste care a scris volume intregi despre ceea ce el crede ca inseamna lumea. In constiinta sa se deruleaza dramatic viata lui interioara, supusa unei autoanalize, pentru a discerne neajunsurile pe care el le-a indurat. El prezinta o iubire pura, ideala si absoluta pentru lumea sa (doar de el inteleasa). Despartirea de viata reala este iminenta, altfel incat risca desfiintarea lui ca personalitate. Autorul traieste nu numai intr-o lume bolnava, cu anomalii ci ne prezinta o viziune adanc pesimista asupra vietii. Lumea aceasta urata, cu cadavrele ei este invaluita in mister, care atenueaza raul. Stilul sau rece si ironic asupra lumii il conduce pe cititor intr-o lume bizara plina de macabru; acea lume in care traieste un poet care a indurat multe decaderi si multe neajunsuri. Daca incerci sa privesti lumea prin ochii acestui poet vei observa tot ceea ce este mai rau poetul nu incearca sa dezvaluie nici cea mai mica parte din lumea reala cea in care traim, acest fapt va duce in mod cert la demoralizarea noastra a cititorului. In aceasta lume poetul transpune cele mai bizare si macabre ganduri pe care un poet nu ar trebui sa le transmita ca sentimente in poeziile sale. In consecinta un poet nepereche dar nu prin frumusetea si splendoarea operelor sale ci prin simbolul pe care acestea le au.
In poezia lui Bacovia plumbul specifica prin greutatea lui, apasarea sufleteasca sfasietoare la care este supus artistul si in general intelectualul aruncat de soarta intr-un oras pustiu si murdar.
Bacovia aseamana casa, orasul, sau poate mediul in care salasluieste cu un cavou intunecos si rece, acesta inchizandu-se in sine ca intr-un cavou si rupandu-se de lumea reala traieste intr-o lume imaginara.
Poate citind poeziile sale dupa melodia cuvintelor sale vom descoperii cu uimire ca intr-o oarecare masura ne descoperim pe noi insine in latura bacoviana a sufletului nostru.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Bacovia Critici
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!