Alchimistul

Extras din referat Cum descarc?

2.Prezentare,,Alchimistul''-Paolo Coelho
a.Tema romanului
Intreaga tematica a operei se axeaza pe capacitatea oamenilor de a se regasi in natura si de a deveni una cu aceasta. Renuntand la complexitatile vietii de zi cu zi si acceptand simplitatea si perfectiunea naturii, acestia primesc in dar de la aceasta o parte din nemurirea si perfecttiunea ei. 
In romanul ,,Alchimistul'' este tratata tema iubirii, care reprezinta forta suprema de a schimba lucrurile in bine si unica posibilitate de a evolua spiritual. Insa nu intamplator cele doua teme sunt tratate impreuna. Ca si la alti filozofi, cele doua planuri nu se pot desparti datorita complementaritatii acestora unul fata de celalalt. Natura nu ar fi completa daca nu ar fi armonizata de sentiment, iar iubirea nu ar mai exista fara natura, fiindca nu ar mai fi nimic de iubit. 
b.Alegorii ale conditiei umane
In alchimistul sunt amestecate alegoria, basmul traditional si butaforia modernitatii. Coelho pariaza consecvent pe tipare fixe, in interiorul carora alegoria ,cu articulari extrem de precise, impunand rezolvari la fel de exacte, devine partitura de rezistenta. 
Aceasta alegorie se iroseste cumva in propria ei magma simbolica, dezvoltata monstruos in contrast cu capacitatea de cuprindere a invelisului textual. 
Eroul si-a trait cu entuziasm ,,Legenda Personala"-un cifru aproape obsesional in roman, fara a manifesta insa veleitati de transcendere a individualitatii si de contemplare a realitatilor transpersonale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alchimistul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!