Tehnologia Wi-Fi

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Wi-Fi este o tehnologie wireless apartinand Wi-Fi Alliance si care isi propune sa imbunatateasca interoperabilitatea dintre echipamentele wireless dintr-o retea locala bazandu-se pe standardele IEEE 802.11. Cele mai cunoscute aplicatii ale Wi-Fi sunt accesul telefoanelor la internet si VOIP, jocuri si conectivitatea la retea a echipamentelor electronice cum sunt televizoarele, DVD-player-ele si camerele digitale.

Wi-Fi Alliance este compania care certifica produsele dupa un set de teste pentru a determina interoperabilitatea. Producatorii ce au produse care indeplinesc conditiile si testele necesare pot folosi Wi-Fi logo -ul :

Tehnologia Wi-Fi a trecut prim mai multe faze incepand din 1997. Wi-Fi este suportata de diferite extensii sub sisteme de operare precum : Microsoft Windows, Apple Mac OS X, Unix, Linux.

Din fericire , 802.1Q , de asemenea, ne ofera fundamentul necesar pentru a mapa trafic fara fir pentru mai multe VLAN-uri , pe baza unor criterii definite .

Cand traficul de AP-uri wireless este concentrat printr-un comutator sau gateway-ul wireless - 802.1Q capabil , care dispozitiv poate eticheta pachetele inainte de transmiterea lor . De exemplu , un gateway wireless poate sta intre AP-uri si o retea protejata , statii de autentificare , si apoi puneti-le in roluri .

Rolurile pot defini ACL-uri si tag-uri VLAN pentru a fi aplicate la orice pachet care este permis sa treaca prin poarta de acces . Statii in rolul de " oaspete ", ar putea primi VLAN tag-ul # 1 in timp ce statiile in rolul " angajat " ar putea primi VLAN tag-ul # 2 , etc

Alternativ , un AP - 802.1Q capabil sa marchezi pachetele care sosesc de peste 802.11 inainte de corelare aceste pachete pe o retea de distributie ( de exemplu , Ethernet ) . Cu alte cuvinte , ca AP se poate comporta ca un comutator de margine , etichetarea pachetele inainte de impingandu-le pe un trunchi VLAN pentru orice comutator amonte , gateway sau router . In loc de bazandu aceste etichete pe patrunderea port de switch , AP poate baza tag-uri de pe WLAN patrunderii ( de exemplu , interfata radio sau Service Set Identifier ) . De exemplu , toate statiile conectate la SSID " oaspete ", ar putea primi VLAN tag-ul # 1 in timp ce toate statiile conectate la SSID " angajat " ar putea primi VLAN tag-ul # 2 .

Oricare metoda ar putea fi folosita pentru a separa traficul fara fir in multe VLAN cum este necesar pentru a satisface obiectivele de retea . De exemplu , VLAN ar putea fi folosite pentru a izola voce wireless de date , cu o preferinta RTP prin aer ( cu 802.1e ) si Ethernet ( cu 802.1P ) . VLAN poate fi de asemenea folosit pentru a izola traficul de gestionare a traficului pentru utilizatorul final, reducerea riscului de compromis administrativ . In cele din urma , WLAN poate utiliza RADIUS pentru a harta etichete VLAN pentru fluxuri de circulatie - a se vedea varful nostru de companie , Combinand 802.1X si VLAN-uri pentru autorizare WLAN .

VLAN cele mai bune practici

VLAN-uri pot ajuta la compartimentarea in trafic pentru orice numar de motive in ambele retele cu fir si fara fir . Cu toate acestea , VLAN-uri trebuie sa fie configurat cu grija pentru a evita greselile care inhiba functionarea corecta sau de securitate compromis . De exemplu ,Security Professional ( CWSP ) Ghid de studiu Certified Wireless recomanda :

Trafic impins peste trunchiuri intre AP si switch-uri ar trebui sa fie filtrata pentru a permite numai pachetele care apartin VLAN-uri wireless active.

Pentru a evita reconfigurare VLAN dinamice , AP-uri nu ar trebui sa foloseasca Generic VLAN Registration Protocol ( GVRP ) .

Transmisie si traficul multicast cu AP trebuie filtrata , de exemplu prin utilizarea Internet Group Management Protocol ( IGMP ) snooping .

ACL-uri ar trebui sa fie utilizate pentru a mapa de securitate fara fir de infrastructura cu fir .

ACL-uri ar trebui sa fie utilizate pentru a preveni accesul utilizatorului final la implicit VLANAP .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia Wi-Fi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 777 cuvinte
Nr caractere:
26 521 caractere
Marime:
362.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Rețele
Tag-uri:
wireless, wi-fi, retele
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Sus!