Rutarea

Extras din referat Cum descarc?

Rutarea este un termen folosit in retele pentru a desemna procesul de alegere a caii prin care un pachet este transmis intre doua retele diferite. Rutarea este bazata pe o tabela care are in principal urmatoarele campuri: adresa retelei (net-address), masca retelei (netmask), adresa urmatorului ruter (next-hop) si/sau adresa interfetei de iesire.
lgoritmul de rutare extrage adresa IP destinatie din pachetul IP, apoi verifica daca acea adresa corespunde cu vreuna din adresele interfetelor sale. Daca nu, parcurge secvential tabela de rutare comparand rezultatul operatiei SI logic (AND) efectuata intre adresa IP destinatie si masca retelei extrasa din inregistrarea tabelei de rutare. Daca rezultatul operatiei SI logic corespunde cu adresa retelei din inregistarea tabelei de rutare, pachetul IP este transmis la IP-ul specificat (next-hop). Daca niciuna din retelele din tabela de rutare nu corespunde cu adresa destinatie, pachetul este ignorat.
Inregistrarile sunt introduse si ordonate in tabela de rutare dupa urmatoarele criterii:
1. dupa masca de retea, in ordine descrescatoare. Astfel, primele rute vor fi cele catre statii, iar ultima ruta va fi ruta implicita (0.0.0.0/0) -


Fisiere in arhiva (1):

  • Rutarea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!