Rețele neurale

Extras din referat Cum descarc?

O retea neurala artificiala(ANN), denumita si retea neurala simulata(ANN) sau si mai simplu doar retea neurala (NN), este un grup interconectat de neuroni artificiali care folosesc un model matematic sau de calcul pentru procesarea informatiei bazat pe o abordare de conectare si de calcul. In cele mai multe cazuri, ANN este un sistem adaptativ care isi schimba structura bazandu-se pe informatii interne si externe care traverseaza reteaua.
In termeni practici, retelele neurale sunt unelte de modelare a datelor statistice non-liniare. Pot fi folosite pentru a modela relatii complexe intre intrari si iesiri sau pentru a gasi modele intre date. 
Retea neurala de tip feedforward
Reteaua neurala de tip feedforward este primul tip de retea neurala despre care se poate discuta ca fiind cel mai simplu tip divizat. In acest tip de retea, informatia se misca doar intr-o singura directie , inainte, de la nodurile de intrare spre nodurile ascunse (daca exista) si pana la nodurile de iesire. Nu exista cicluri sau bucle in retea.
Perceptron cu un singur strat
Cel mai simplu mod de retea neurala este reteaua perceptron cu un singur strat, care consta dintr-un singur strat de noduri de iesire; intrarile sunt hranite direct de iesiri prin intermediul unor greutati. In acest fel, poate fi considerat cel mai simplu fel de retea feedforward. Suma produselor greutatilor si intrarile sunt calculate pentru fiecare nod, si daca valoare este mai mare ca un prag (de regula 0) atunci neuronul se aprinde si ia valuarea de activare (de obicei 1); in caz contrar se considera valoarea de dezactivare (de regula -1). Neuronii care au acest tip de functii de activare se numesc neuroni McCulloch-Pitts sau neuroni cu prag. In literature de specialitate, denumirea de perceptron se refera deseori la retele care contin doar una dintre aceste unitati. Au fost descrise de Warren McCulloch si Walter Pitts in anii 1940.
Un perceptron poate fi creat utilizand orice valoare pentru starile de activare si dezactivare, atat timp cat valoarea de prag se gaseste in intervalul format de aceste doua valori. Majoritatea perceptronilor au iesiri de 1 sau -1 cu un prag avand valoarea 0 si este dovedit ca acest tip de retele poate fi instruit mai repede decat retelele create din noduri care au alte valori de activare si dezactivare decat cele precizate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Retele Neurale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!