Produse IBM, SNA

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Rețele
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1660
Mărime: 13.63KB (arhivat)
Publicat de: Carmina Toma
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Produse IBM pentru retele locale

IBM ofera o mare varietate de produse pentru LAN: produse hard pentru nivelul fizic (inclus pentru subnivelul MAC, definit de Proiectul IEEE 802 ca apartinand nivelului legaturii de date, dar considerat de modelul OSI al ISO ca facand parte din nivelul fizic), ca si o serie de protocoale si interfete destinate nivelurilor superioare ale arhitecturi retelelor, precum si interconectarii acestora.

La nivellul fizic (incluzand subnivelul MAC din nivelul legaturii de date al modelului IEEE 802), IBM ofera trei produse hard (sub forma de placi de adaptare [adapter card] ce pot fi introduce in calculatoare si conectate simplu prin intermediul unor cuple/conectori[plug]). Ele sunt descries mai jos.

-Organizatiile vor sa-si aleaga un protocol pentru retea si aleg IP-ul. Ce influenta are aceasta asupra SNA-ului (Systems Network Architecture )

Evolutia a impus doua mari protocoale: IP si SNA. IBM le-a implementat pe ambele pe o varietate de platforme, investind in ele in mod egal. Luna trecuta am anuntat Enterprise Communication Server, ce inglobeaza si stiva IP si cea SNA. De fapt am luat partile cele mai bune din VTAM (Virtual Telecommunication Access Method), ce contine cod de cea mai buna calitate, am adaugat si stiva IP si astfel putem oferi clientilor nostri ce e mai bun din ambele lumi. Pe parcursul acestei a doua jumatati a anului, veti avea ocazia sa vedeti implementari mai reusite ale IP-ului, asta insemnand si performante superioare. Vom vedea probabil la SNA conceptul de High Performance Routing evoluand din ce in ce mai mult. Este deja implementat pe router-ele noastre, il vom vedea si pe platformele altor producatori, iar Cisco va anunta acest lucru in curand.

-Exista foarte multe realizari pe piata Internet si intranet, iar IBM are experinta retelelor de mari dimensiuni. Exista o mare diferenta intre intraneturi si marile retele aflate in intreprinderi?

Au trecut timpurile in care o retea presupunea departamente specializate de intretinere si administrare. Acum existenta unei retele necesita si o proiectare atenta, iar aceste sarcini pot fi incredintate altcuiva. Oamenii trebuie sa inteleaga ca un intranet nu este o solutie de moment. O retea presupune un anumit efort pentru instalare si intretinere, iar aceasta nu poate fi evitat.

Cred ca achizitionarea lui Tivoli ne-a adus cea mai buna solutie. Au venit cu o mare putere de administrare. Usureaza si administrarea sistemului de operare si a subsistemelor, fie Oracle sau Windows NT, Sybase, Informix si realizeaza o buna parte din managementul administrativ. Eu incerc sa fac din administrarea lui Eagle 2.0 (urmatoarea versiune a mediului integrat pentru serverul IBM) o munca administrativa de rutina.

Noi vom avea de integrat sapte servere Eagle. Competitorii nostri au facut o treaba foarte buna, in sensul realizarii unui set consistent de protocoale pentru integrare si configurare. Noi nu putem continua sa cerem clientilor nostri sa-si instaleze serverele in felurite moduri! Un alt lucru important este administrarea, iar noi avem o buna interfata cu utilizatorul (GUI). Aveam nevoie de un mecanism consistent pentru directoare si cred ca Tivoli ne poate oferi multe in acest sens. Provocarea consta in oferirea lui pe mai multe sisteme de operare.

Cu siguranta, pe piata mainframe-urilor, implementarile noastre ale SNA-ului sunt absolut remarcabile. Serverele si gateway-urile sunt foarte bune, la fel ca si implementarile lui OS/2. Nimeni nu intrece CICS-ul, iar de tehnologia de gestionare a mesajelor MQ Series sunt chiar incantat. Poate ne zbatem mai mult la capitolul hardware. Adaptoarele noastre ATM sunt insa cele mai bune si poate ne concentram mai mult decat oricine altcineva pentru a oferi multimedia pentru intreprinderi si mediul universitar, la un pret scazut. La capitolul suport pentru produse inter-platforma stam mult mai bine. Am vazut cum am trecut de la ?Noi nu facem acest lucru" la ?Trebuie sa acordam sprijin macar sistemelor ce se conecteaza la echipamentele noastre", iar in final am ajuns la ?Trebuie sa sprijinim toti clientii".

O reţea locală sau LAN („Local Area Network”), conectează sisteme de calcul care sunt apropiate, aflate într-o singură clădire, sau depărtate la câţiva km.

Tehnologiile întâlnite astăzi frecvent pentru LAN-uri sunt „Eternet” şi „Token ring”. În general LAN-urile operează la viteză mare; un Eternet operează la 10 Mbps (milioane de biţi/sec), în timp ce IBM „token ring” operează la 4 şi 16 Mbps. Noile tehnologii LAN, cum este FDDI (Fiber Distributed Data Interface), folosesc fibra optică şi au o rată de transfer de date de 100 Mbps. Fiecare calculator dintr-o reţea LAN are o „interface card” cu ajutorul căreia se conectează la hardware-ul reţele

Preview document

Produse IBM, SNA - Pagina 1
Produse IBM, SNA - Pagina 2
Produse IBM, SNA - Pagina 3
Produse IBM, SNA - Pagina 4
Produse IBM, SNA - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Produse IBM, SNA.doc

Te-ar putea interesa și

Tipuri de rețele. protocoale utilizate în rețelele de comunicații

Introducere Începutul secolului al XXI-lea este caracterizat într-o măsură semnificativă ca secol al societăţii informatizate. Evoluţia...

Rețele de calculatoare

Un model de comunicatie - Sursa —Genereaza date care urmeaza a fi transmise - Transmitator —Converteste datele in semnale transmisibile -...

Sisteme de Operare - Gestiunea Teletransmisiilor

Obiective Acest ultim capitol prezinta notiuni introductive referitoare la interconectarea unor elemente de calcul, rezultatul interconectarii...

Protocoale de securizare

1.1 Componentele reţelelor de calculatoare O reţea de calculatoare, este un sistem de comunicaţii care conectează mai multe noduri ("hosts"). Un...

Ai nevoie de altceva?