Formate de Imagine si DNS (Domain Name System)

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1 - NIVELUL SESIUNE 5
1.1. SSH (Secure Shell) 6
1.2. SIP (Session Initiation Protocol) 7
1.3. NFS (Network File System) 7
Capitolul 2 - NIVELUL PREZENTARE 8
2.1. PICT 9
2.2. TIFF 10
2.3. JPEG 10
2.4. MIDI 11
2.5. MPEG 11
2.6. QuickTime 12
Capitolul 3 - NIVELUL APLICATIE 13
4.1. DNS (Domain Name System) 14


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1: Nivelul sesiune
Nivelul sesiune este nivelul cu numarul 5 din modelul ISO-OSI. El stabileste si intretine conexiuni (sesiuni) intre procesele aplicatie, rolul sau fiind acela de a permite proceselor sa stabileasca "de comun acord" caracteristicile dialogului si sa sincronizeze acest dialog. [1]
Dupa cum se observa si in figura 1, la acest nivel se asigura:
o conectarea virtuala intre aplicatii;
o sincronizarea fluxului de date;
o partajarea serviciilor in grupuri functionale;
o confirmarea receptionarii de date pe parcursul unei sesiuni;
o retransmiterea datelor in cazul in care acestea nu sunt primite de masina-tinta. 
Nivelul sesiune este cel care coordoneaza aplicatiile ce interactioneaza cand doua calculatoare comunica intre ele.
Comunicarea intre doua calculatoare implica derularea unor miniconversatii pentru a se asigura ca cele doua calculatoare pot efectiv comunica. In timpul acestor miniconversatii fiecare dintre participanti joaca un rol dublu: ca si in cazul unui client, pot sa ceara la un moment dat un serviciu, dar, ca si in cazul unui server, pot sa ofere un serviciu. Procesul prin care se determina ce rol joaca, la un moment dat, unul dintre calculatoare se numeste controlul dialogului. Tot nivelul sesiune este cel care stabileste, gestioneaza si incheie sesiunile de lucru intre aplicatii. 
Nivelul sesiune este cel care decide cand are loc o comunicare in ambele sensuri simultan sau cand are loc o comunicare in ambele sensuri alternativ (controlul dialogului). Daca se permite o comunicare in ambele sensuri simultan, nivelul sesiune devine mai putin activ in ceea ce priveste gestionarea conversatiei si permite celorlalte niveluri ale celor doua calculatoare sa controleze intregul proces. in acest caz este posibil sa apara coliziuni in cadrul acestui nivel, coliziuni care sunt diferite de coliziunile care apar la nivel fizic. 
Coliziunile de la nivelul sesiune se manifesta doar sub forma a doua mesaje transmise unul catre celalalt si care creeaza confuzie fie la nivelul unui calculator, fie in ambele. Daca aceste coliziuni nu sunt tolerate, controlul dialogului apeleaza la o comunicare in ambele sensuri alternativ. in acest caz se foloseste un jeton specific nivelului sesiune, prin care cele doua calculatoare stabilesc ordinea in comunicare (similar cu jetonul de la nivelul 2), in acest moment se pot pune doua intrebari: Cum se realizeaza separarea dialogului in timpul comunicarii? Cum se sincronizeaza comunicarea? 
Separarea dialogului face apel la punctele de control (checkpoint). Aceste puncte actioneaza similar cu momentul in care se declanseaza AutoSave-ul Word-ului in timpul tehnoredactarii. Ele separa partile dialogului dintre cele doua calculatoare. Separarea dialogului se refera la initierea ordinii, gestionarea si terminarea comunicarii. 
In ceea ce priveste sincronizarea comunicarii, aceasta poate fi minora sau majora. Ce presupune sincronizarea minora? 
La momentul t (momentul declansarii checkpoint-ului), nivelul sesiune al unui calculator transmite un mesaj de sincronizare catre calculatorul cu care dialogheaza. in acest moment ambele calculatoare vor executa urmatoarele rutine: 
o realizeaza copii de siguranta pentru fisierele particulare; 
o salveaza setarile retelei; 
o salveaza setarile ceasului; 
o iau la cunostinta de terminarea conversatiei. 
Sincronizarea majora este mult mai complexa si implica mult mai multe etape. 
Protocoalele nivelului 5 pot fi identificate in timpul login-ului sau in cadrul unei aplicatii: NFS (Network File System), SQL (Structured Query Language), RPC (Remote Procedure Call), X-Window System, ASP (Apple Talk Session Protocol), DNA (Digital Network Architecture), SCP (Session Control Protocol). [2]
1.1. SSH (Secure Shell)
Secure Shell sau SSH este un protocol de retea care permite schimbul de date cu ajutorul unui canal sigur intre doua dispozitive conectate in retea. Utilizat in principal pe sistemele de operare bazate pe GNU/Linux si UNIX pentru accesarea conturilor, SSH a fost conceput ca un inlocuitor pentru Telnet si alte protocoale nesigure, care transmit informatii (in special parole) in text clar.
Tipul de criptare folosit de Secure Shell asigura confidentialitatea si integritatea datelor intr-o retea nesigura, precum Internetul.
Secure Shell foloseste criptarea cu chei publice pentru a autentifica computerul de la distanta si pentru a permite acestuia autentificarea utilizatorului, daca este necesar.
SSH este utilizat, de obicei, pentru conectarea la un calculator de la distanta si executarea unor comenzi, dar el suporta, de asemenea, tunelurile, porturile de expediere TCP si conexiunile X11. El poate transfera fisiere utilizand protocoalele asociate SFTP sau SCP. 
Portul 22, port standard pentru TCP, este utilizat pentru conectarea la serverele SSH.
Un program client SSH este de obicei folosit pentru stabilirea de conexiuni la un server SSH de acceptare a conexiunilor de la distanta. Ambele sunt prezente de obicei pe cele mai moderne sisteme de operare, inclusiv Mac OS X, Linux, FreeBSD, Solaris si OpenVMS. Exista versiuni de proprietate, freeware si open source de diferite niveluri de complexitate.
SSH este un protocol care poate fi utilizat pentru multiple aplicatii pe mai multe platforme, inclusiv UNIX, Microsoft Windows, Apple Mac si Linux. [3]


Fisiere in arhiva (1):

  • Formate de Imagine si DNS (Domain Name System).doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!