Firewall

Extras din referat Cum descarc?

1. Programele Firewall
Un firewall poate tine la distanta traficul Internet cu intentii rele, de exemplu hackerii, viermii si anumite tipuri de virusi, inainte ca acestia sa puna probleme sistemului. In plus, un firewall poate evita participarea computerului la un atac impotriva altora, fara cunostinta utilizatorului. Utilizarea unui firewall este importanta in special daca exista conexiune permanenta la Internet.
Un firewall este o aplicatie sau un echipament hardware care monitorizeaza si filtreaza permanent transmisiile de date realizate intre PC sau reteaua locala si Internet, in scopul implementarii unei "politici" de filtrare. Aceasta politica poate insemna: 
o protejarea resurselor retelei de restul utilizatorilor din alte retele 
o controlul resurselor pe care le vor accesa utilizatorii locali.
2. Tipurile de firewall existente
In general exista 2 tipuri de Firewall
1. Firewall software
2. Firewal hardware 
Un Firewall Software reprezinta un program de filtrare a traficului pe baza unui calculator personal
Un firewall hardware coopereaza indeaproape cu un program de routare, are examineaza fiecare pachet de date din retea (fie cea locala sau cea exterioara) ce va trece prin serverul gateway, pentru a hotari daca va fi trimis mai departe spre destinatie sau nu. De asemenea, un firewall include sau lucreaza impreuna cu un server proxy care face cereri de pachete in numele statiilor de lucru ale utilizatorilor.
3. Algoritm de lucru a unui firewall
De fapt, un firewall, lucreaza indeaproape cu un program de routare, examineaza fiecare pachet de date din retea (fie cea locala sau cea exterioara) ce va trece prin serverul gateway pentru a determina daca va fi trimis mai departe spre destinatie. Un firewall include de asemenea sau lucreaza impreuna cu un server proxy care face cereri de pachete in numele statiilor de lucru ale utilizatorilor. In cele mai intalnite cazuri aceste programe de protectie sunt instalate pe calculatoare ce indeplinesc numai aceasta functie si sunt instalate in fata routerelor. 
Exista doua metode de blocare a traficului folosite de firewalluri. Astfel un firewall permite orice fel de trafic atata timp cat nu este indeplinita o anumita conditie sau blocheaza traficul atata timp cat nu este indeplinita o conditie. Paravanele de potectie pot sa se ocupe de tipul de trafic sau de adresele si porturile sursei sau destinatiei. Acestea pot sa foloseasca un set de reguli pentru analizarea datelor aplicatiilor pentru a determina daca traficul este permis. Felul in care un firewall determina ce trafic este permis depinde de stratul retelei (network layer) la care opereaza. In urmatoarea diagrama este prezentata functionarea firewall-urilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Firewall.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!