Clasificarea Virusilor Informationali

Cuprins referat Cum descarc?

1. Notiunea de virus
2. Clasificarea dupa criterii, tipologia virusilor 
* Dupa mediul de raspindire
- Virusii de boot 
- Virusii de fisiere
- Virusii macro
* Dupa particularitatile algoritmului de lucru
- Virusi invizibili (Stealth virus) 
- Virusi rezidenti (Rezident virus)
- Virusi polimorf (Polymorphic virus)
- Virusii spioni (Spyware virus)
- Virus morfic (Morphic virus)
- Virus nerezident (Runtime virus)
3. Masuri de protectie


Extras din referat Cum descarc?

Un virus este un program care se auto-copiaza si infecteaza un calculator fara permisiunea utilizatorului. De multe ori aceste programe produc pagube pe calculatorul gazda prin stergerea de fisiere, defectarea programelor legitime sau chiar reformatarea hard-diskului. Alteori pot ocupa resursele calculatorului incetinind functionarea celorlaltor programe, sau pot afisa diverse mesaje sau imagini.
Virusii BOOT - au diferite reactii. Ei se incarca in memorie inaintea sistemului de operare, transfera continutul de BOOT in alt sector, amesteca datele. Infecteaza orice disc logic al hard discului si orice discheta care se introduce in unitatea de dischete. Tot in aceasta categorie intra si virusii care infecteaza tabela de partitii a hard discului. Gasindu-se in tabela de partitii, ei se incarca in memorie inaintea sectorului de BOOT.
Virusii de fisiere - se fixeaza de regula pe fisierele cu extensia EXE sau COM. Cind programul infectat este rulat, virusul se activeaza raminind de cele mai multe ori rezident in memorie pentru a infecta orice program se va lansa in executie. Daca ar fi numai atit, ar fi simplu ! Din pacate virusii de fisiere sunt de mai multe tipuri. Pina acum am descris tipul "clasic".Cei mai multi dintre virusii de fisiere actuali sunt poliformi (se mai numesc mutanti sau evolutivi). Ei sunt codificati, continind doar o mica parte - modulul de decodificare - necodificata. In momentul activarii virusului, modulul de decodificare intra in actiune si decodifica restul virusului. Corpul virusului mai contine - evident, veti zice - si un modul de codificare.
Virusii macro fac parte dintr-o noua generatie de virusi de fisiere. Virusii macro infecteaza documente, nu programe. Ei pot infecta numai documentele create cu programe care folosesc limbaje macro (Word, Excel). Un exemplu de limbaj macro este WordBasic, care este inclus in Microsoft Word 7.0.
Un virus macro odata activat poate redefini comenzi ale programului care a deschis documentul, cum ar fi salvarea sau tiparirea la imprimanta. Cel mai des acesta modifica comanda de salvare a fisierelor (Save As din meniul File), astfel incit fisierele vor fi salvate numai ca sabloane (template-uri - de exemplu .DOT pentru Word), dar cu extensia specifica documentelor (in exemplul nostru .DOC). In final virusul infecteaza fisierul sablon global (de exemplu template-ul NORMAL.DOT in cazul programului Microsoft Word), virusind apoi prin intermediul acestuia orice document care se va deschide.
Infectiile cu un virus macro se raspindesc mult mai rapid decit infectiile cu virusi obisnuiti, deoarece documentele sunt des folosite si circula mai mult decit alte tipuri de fisiere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Clasificarea Virusilor Informationali.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!