Previzualizare referat:

Extras din referat:

"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau [...]. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine! Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din cate sunt in cer, sus, si nici din cate sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant! Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti, ca Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu zelos"(les. 20, 2-5).

In Vechiul Testament, Dumnezeu le-a descoperit oamenilor cu toata taria ca exista un singur Dumnezeu adevarat. Mai mult decat atat, prin cele zece porunci pe care le-a dat prorocului Moise, El a oprit cu strictete orice forma de adorare a idolilor sau a vreunui oarecare fals Dumnezeu .

Cu aproximativ 350 de ani dupa Moise si cu 1000 de ani inainte de Hristos, Dumnezeu 1-a calauzit pe batranul proroc Samuel sa-1 unga ca urmas al sau pe un neinsemnat fiu de pastor, pe mezinul unei familii israelite sarace, anume pe David.

Bucurandu-se de ajutorul permanent si de contactul nemijlocit cu Dumnezeu, la capatul unei intregi suite de evenimente minunate, David se dovedeste un mare rege al statului israelit. Totodata, avand duhul lui Dumnezeu asupra sa, el devine proroc. Profetiile sale imbraca forma unor poezii si se numesc Psalmi, intrucat David canta la harpa in timp ce rostea poeziile profetice .

Psalmii alcatuiesc asadar una dintre cartile profetice ale Sfintei Scripturi. Ei cunosc o foarte larga folosinta, fiind cititi zilnic in cadrul slujbelor Bisericii.

Prin modul de viata si prin experientele sale, Sfantul proroc David a dobandit o foarte profunda cunoastere a lui Dumnezeu. A vestit si el cu hotarare - iar glasul sau strabate veacurile pana la noi - ca toti idolii neamurilor sunt demoni (Ps. 95, 5). Aceeasi putere demonica se ascunde in spatele mastilor cu felurite chipuri ale idolilor, cu scopul de a-i indeparta pe oameni cat mai mult de cunoasterea si cinstirea Adevaratului si Bunului Dumnezeu, determinandu-i sa-1 marturiseasca pe demon ca Dumnezeu si sa-l venereze ca atare. Aceasta este ratacirea cea de pe urma (Matei 27, 64), durerea cea mai adanca, tragedia cea mai cumplita, inrobirea spirituala a omului .

La mii de ani

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Solomon.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 688 cuvinte
Nr caractere:
12 578 caractere
Marime:
24.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
dumnezeu, credinta, religie
Predat:
la liceu
Profil:
Teologic
Specializare:
Teologie: teologic ortodox
Profesorului:
Bute Marian
Sus!