Sfintii Ingeri - Crearea, Natura, Numarul si Caderea in Pacat

Extras din referat Cum descarc?

Preliminarii 
Contemporaneitatea considera ca scopul ultim al vietii omenesti este fericirea, iar una dintre principalele cai pentru a o obtine este ratiunea. Consecinta acestei rationalizari excesive, este dispretuirea si inlaturarea componentei duhovnicesti, care este specifica vietii umane. Dialogul despre aceasta latura spirituala a vietii, in cadrul societatii, este considerat inoportun sau chiar ofensator la adresa libertatii de constiinta. In acest context lumea ingereasca este circumscrisa fie domeniului mitologic, fie celui ce studiaza imaginarul. 
Pentru a inlatura conceptiile contemporane denaturate, referitoare la Ingeri, este nevoie sa indicam faptul ca: Ingerii sunt fiinte reale, create de Sfanta Treime, cu un anume scop si au un rol activ in istoria omenirii, dar si in viata fiecarui om. Misiunea lor este aceea de a descoperi Legea si a-l indrepta pe om catre Dumnezeu, precum reiese din Vechiul Testament, iar in Noul Testament ni se prezinta misiunea lor de duhuri slujitoare intru toate, fiind marturie a mesianitatii Mantuitorului Iisus Hristos .
Daca constientizam faptul ca Ingerii sunt ocrotitorii omenirii, pseudoreligiile nu vor mai face atatea victime in lume, iar teama irationala generala, instaurata in lume de diferiti exponenti ai lucrarii demonice, va fi inlaturata. 
Este linistitor gandul ca nu suntem chemati sa facem fata singuri amenintarilor si provocarilor contemporane, ca avem alaturi de noi aparatori puternici, gata sa ne ajute in orice imprejurare . 
Biserica lui Iisus Hristos fiind pe deplin incredintata de rolul fundamental, pe care il ocupa Sfintii Ingeri in viata omenirii, astfel ne invata sa ne rugam Domnului: ,,Ingradeste-ne cu sfintii Tai ingeri, ca prin mijlocirea lor fiind paziti si povatuiti, sa ajungem la unirea credintei si la cunostinta slavei Tale celei neapropiate" . De aceea este deosebit de important sa ramanem fideli Sfintei Biserici, locului in care lumea materiala se uneste cu cea spirituala. Mai ales in timpul Sfintei Liturghii cand crestinii ii inchipuie in chip tainic pe Heruvimi si il primesc pe Iisus Hristos - Imparatul tuturor, pe cel nevazut si inconjurat de ostirea ingereasca. 
Crearea Sfintilor Ingeri 
Sfanta Scriptura, fiind unul dintre mijloacele de transmitere a Revelatiei, alaturi de Sfanta Traditie, infatiseaza in prima carte a sa - Facerea, problematica crearii de catre Sfanta Treime a intregului univers. Desigur ca acesta cuprinde doua componente fundamentale: lumea materiala si lumea spirituala. 
Ingerii sunt fiintele reale dar nevazute, care alcatuiesc aceasta lume spirituala. Cuvantul Inger este de provenienta greceasca ??????s si inseamna ,,sol, crainic, vestitor'', dar nu ne arata ce sunt ingerii, ci numai ce functie indeplinesc ei, aceea de-a face cunoscuta oamenilor voia lui Dumnezeu . Crearea Ingerilor este cuprinsa in primul verset al Sfintei Scripturi: La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul (Fac. 1, 1). 
Autorul primelor carti ale Pentateuhului nu precizeaza, aparitia ingerilor ca atare, caci creatia lor, existenta lor, nu erau nici necesare si nici suficiente relatarii lui Moise, ci acesta L-a descoperit ochilor vechilor evrei pe Creatorul lumii, din lucrurile care puteau forma suport incontestabil pentru credinta acelor vremuri . Deci Sfanta Scriptura nu precizeaza momentul exact al crearii Sfintilor Ingeri, si de aceea trebuie sa apelam la marturiile patristice. 
Sfantul Vasile cel Mare, referindu-se la momentul crearii Sfintilor Ingeri, consemneaza in cadrul omiliilor sale la Hexaimeron, urmatoarele: Era o stare mai veche decat facerea lumii, potrivita puterilor celor mai presus de lume, o stare mai presus de timp, vesnica, pururea fiitoare; in ea, Ziditorul si Creatorul tuturor a facut creaturi: lumina spirituala, potrivita fericirii celor ce-L iubesc pe Domnul, firile rationale si nevazute si toata podoaba celor spirituale, cate depasesc mintea noastra, ale caror nume nici nu este cu putinta sa le descoperim. Acestea umplu lumea cea nevazuta, dupa cum invata Pavel, zicand: In El s-au facut toate, fie cele vazute, fie cele nevazute, fie tronuri, fie domnii, fie incepatorii, fie stapanii, fie puteri (Col. 1, 16), fie ostile ingerilor, fie dregatoriile arhanghelilor .


Fisiere in arhiva (1):

  • Sfintii Ingeri - Crearea, Natura, Numarul si Caderea in Pacat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!