Sfântul Ierah Nicolae

Extras din referat Cum descarc?

Cel intre sfinti Parintele nostru Nicolae al Mirelor Lichiei, facatorul de minuni a fost arhiepiscop de Mira, in sudul Asiei Mici (Turcia de azi), in secolul al IV-lea. Desi mai putin cunoscut in Biserica romano-catolica, in Biserica Ortodoxa sfantul Nicolae este unul dintre cei mai iubiti si mai cinstiti sfinti in popor. Sfantul Nicolae este sfant ocrotitor al multor tari (in special in Grecia si Rusia) si orase, dar si al celor ce practica diferite meserii, ca de exemplu marinarii. Biserica face praznuirea Sfantului Nicolae pe 6 decembrie (data adormirii si praznic principal), precum si la 9 mai (mutarea moastelorsale) si pe 29 iulie (data nasterii sale).
Viata
Conform traditiei, Sfantul Nicolae s-a nascut in provincia Licia (Lichia) din sudul Asiei Mici (Turcia de azi), in orasul Patara. A fost unicul fiu al unei familii foarte instarite si evlavioase. Data nasterii sale nu este cunoscuta.
Copil fiind, a dovedit harnicie la invatatura si o viata virtuoasa, ceea ce a facut ca el sa creasca duhovniceste si in intelepciune crestina. Nu avea inca varsta judecatii, cand el s-a deprins cu rugaciunea si infranarea, virtuti ce mai tarziu i-au potolit patimile trupului si i-au usurat desavarsirea sufletului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sfantul Ierah Nicolae.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!