Sfântul Ierah Nicolae

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cel intre sfinti Parintele nostru Nicolae al Mirelor Lichiei, facatorul de minuni a fost arhiepiscop de Mira, in sudul Asiei Mici (Turcia de azi), in secolul al IV-lea. Desi mai putin cunoscut in Biserica romano-catolica, in Biserica Ortodoxa sfantul Nicolae este unul dintre cei mai iubiti si mai cinstiti sfinti in popor. Sfantul Nicolae este sfant ocrotitor al multor tari (in special in Grecia si Rusia) si orase, dar si al celor ce practica diferite meserii, ca de exemplu marinarii. Biserica face praznuirea Sfantului Nicolae pe 6 decembrie (data adormirii si praznic principal), precum si la 9 mai (mutarea moastelorsale) si pe 29 iulie (data nasterii sale).

Viata

Conform traditiei, Sfantul Nicolae s-a nascut in provincia Licia (Lichia) din sudul Asiei Mici (Turcia de azi), in orasul Patara. A fost unicul fiu al unei familii foarte instarite si evlavioase. Data nasterii sale nu este cunoscuta.

Copil fiind, a dovedit harnicie la invatatura si o viata virtuoasa, ceea ce a facut ca el sa creasca duhovniceste si in intelepciune crestina. Nu avea inca varsta judecatii, cand el s-a deprins cu rugaciunea si infranarea, virtuti ce mai tarziu i-au potolit patimile trupului si i-au usurat desavarsirea sufletului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sfantul Ierah Nicolae.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
4 313 cuvinte
Nr caractere:
20 357 caractere
Marime:
147.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
sfant, religie, provincie
Predat:
la liceu
Sus!