Sfantul Ierah Nicolae

Extras din referat Cum descarc?

Cel intre sfinti Parintele nostru Nicolae al Mirelor Lichiei, facatorul de minuni a fost arhiepiscop de Mira, in sudul Asiei Mici (Turcia de azi), in secolul al IV-lea. Desi mai putin cunoscut in Biserica romano-catolica, in Biserica Ortodoxa sfantul Nicolae este unul dintre cei mai iubiti si mai cinstiti sfinti in popor. Sfantul Nicolae este sfant ocrotitor al multor tari (in special in Grecia si Rusia) si orase, dar si al celor ce practica diferite meserii, ca de exemplu marinarii. Biserica face praznuirea Sfantului Nicolae pe 6 decembrie (data adormirii si praznic principal), precum si la 9 mai (mutarea moastelorsale) si pe 29 iulie (data nasterii sale).
Viata
Conform traditiei, Sfantul Nicolae s-a nascut in provincia Licia (Lichia) din sudul Asiei Mici (Turcia de azi), in orasul Patara. A fost unicul fiu al unei familii foarte instarite si evlavioase. Data nasterii sale nu este cunoscuta.
Copil fiind, a dovedit harnicie la invatatura si o viata virtuoasa, ceea ce a facut ca el sa creasca duhovniceste si in intelepciune crestina. Nu avea inca varsta judecatii, cand el s-a deprins cu rugaciunea si infranarea, virtuti ce mai tarziu i-au potolit patimile trupului si i-au usurat desavarsirea sufletului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sfantul Ierah Nicolae.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!