Sfânta Scriptură în Opera Sfântului Ioan Gură de Aur

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
II. Viata si activitatea Sfantului Ioan Hrisostom
1. Viata Sfantului Ioan Gura de Aur
2. Activitatea pastorala
III. Interpretarea Sfintei Scripturi in opera Sfantului Ioan Hrisostom
1. Sfanta Scriptura in viziunea Sfantului Ioan
2. Interpretarea Sfintei Scripturi
IV. Concluzii
V. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere
Biruinta lui Hristos asupra mortii s-a vazut in forma ei cea mai clara in viata miilor de crestini ce au urmat exemplul vietii pline de sfintenie pe care a aratat-o Mantuitorul. O parte din acesti oameni au avut darul de a impartasi lumii intregi din harul cu care Dumnezeu ii binecuvantase, sa ajunga preoti si episcopi, sa ii conduca pe credinciosi pe calea mantuirii, sa ridice lumea crestina pe culmile sfinteniei individuale si comune, prin activitatea lor misionara bogata, dublata de o traire duhovniceasca a propriilor cuvinte, adanc sadite in inimile lor.
In aceasta ostire iubitoare de Hristos se numara si sfantul Ioan, supranumit ,,Gura de Aur" datorita predicilor sale pline de invataminte, in care se imprima viu si eficient o parte din sufletul sfantului insusi. In vasta si complexa sa opera, sfantul Ioan Gura de Aur a reusit sa imprime credintei crestine o imagine a absolutului spiritual, in timp ce aspectele sale morale se ingemanau cu cele dogmatice, ambele avand rolul unic de a-l ghida pe crestin, de a-l intoarce de pe calea gresita a vietii imorale in fagasul trairii duhovnicesti, straine de lumesc si profan. 
Cea mai mare parte a operei sfantului Ioan se axeaza pe interpretarea Sfintei Scripturi, acest distins reprezentant al epocii patristice reusind sa suprinda cu adanc incercata sa personalitate multe aspecte trecute cu vederea de unii comentatori ai Sfintei Scripturi. Este bine de mentionat ca opera Sfantului Ioan este cea mai cuprinzatoare din toata istoria bisericeasca in domeniul biblic, acest lucru facand din opera marelui parinte al Bisericii Rasaritene un adevarat giuvaer spiritual, de care se bucura intreaga crestinatate de 1600 de ani, si de care se va bucura pana la sfarsitul veacurilor.
II. Viata si activitatea Sfantului Ioan Hrisostom
1. Viata Sfantului Ioan Gura de Aur
Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut intr-o epoca in care crestinismul era in plina ascensiune, in epoca sa de aur, dupa legalizarea sa de imparatul Constantin cel Mare in anul 313. Numarul crestinilor incepuse sa creasca simtitor, iar cultul putea fi desfasurat in public, fara teama sau constrangeri.
Ioan s-a nascut in Antiohia, data nasterii sale fiind situata de majoritatea istoricilor intre anii 345 si 349, iar parintii sai au fost doi oameni deosebiti, unul in domeniul militar, celalalt in spiritualitate. Tatal viitorului sfant a fost general in armata romana, cu gradul Magister Militum Orientis, care desemna o functie mare in stat. Singurul nume care ni s-a pastrat este cel de Secundus, stiut fiind faptul ca numele romane erau compuse din doua sau trei nume. Mama sa s-a numit Antuza, o tanara din Antiohia, unde Secundus isi avea garnizoana. Sfantul Ioan mai avea si o sora mai mare, al carei nume nu il cunoastem.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sfanta Scriptura in Opera Sfantului Ioan Gura de Aur.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!