Semnificațiile Simbolice ale Învierii

Extras din referat Cum descarc?

Viata Bisericii si implicit viata crestinior ortodoctsi este o continua calatorie cu Hristos, prin Sfintele Taine spre Inviere. Insa pregatirea noastra sufleteasca pentru intampinarea Invierii Domnului nu tine doar de perioada Postului Mare. Si asta pentru ca starea de inviere e traita mereu de credinciosi in Tainele Bisericii si fiecare zi de duminica este pentru crestini un Paste ,,Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea". 
Primul rod al Invierii este reprezentat de Taina Sfintei Spovedanii, prin care fiecare dintre noi suntem chemati sa ne curatim sufletul, sa murim pacatului si sa inviem virtutile. Sfantul Evanghelist Ioan ne relateaza ca dupa Inviere, Mantuitorul S-a aratat ucenicilor si le-a spus: ,,Luati Duh Sfant, carora veti ierta pacatele, iertate vor fi, si carora le veti tine, tinute vor fi"(Ioan 20, 22-23).
Insa pe langa iertarea pacatlelor, Domnul Hristos ne-a daruit prin Inviere adevarata bucurie si adevarata pace. Intampinandu-le pe femeile mironosite, le-a indemnat la bucurie, spunandu-le: ,,Bucurati-va"(Matei 28, 9). Apoi, fiind prezent in mijlocul ucenicilor, Mantuitorul le-a spus: ,,Pace voua"(Ioan 20, 26).
Asadar, Imparatia si Invierea lui Dumnezeu reprezinta o realitate pe care trebuie sa o cautam si sa o pastram in sufletul nostru in fiecare clipa. Acest lucru este posibil in masura in care ne jertfim, iertam si iubim pentru ca Dumnezeu este iubire; si a murit ca sa invieze din iubire.


Fisiere in arhiva (1):

  • Semnificatiile Simbolice ale Invierii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!