Semnificațiile Simbolice ale Învierii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Viata Bisericii si implicit viata crestinior ortodoctsi este o continua calatorie cu Hristos, prin Sfintele Taine spre Inviere. Insa pregatirea noastra sufleteasca pentru intampinarea Invierii Domnului nu tine doar de perioada Postului Mare. Si asta pentru ca starea de inviere e traita mereu de credinciosi in Tainele Bisericii si fiecare zi de duminica este pentru crestini un Paste ,,Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea".

Primul rod al Invierii este reprezentat de Taina Sfintei Spovedanii, prin care fiecare dintre noi suntem chemati sa ne curatim sufletul, sa murim pacatului si sa inviem virtutile. Sfantul Evanghelist Ioan ne relateaza ca dupa Inviere, Mantuitorul S-a aratat ucenicilor si le-a spus: ,,Luati Duh Sfant, carora veti ierta pacatele, iertate vor fi, si carora le veti tine, tinute vor fi"(Ioan 20, 22-23).

Insa pe langa iertarea pacatlelor, Domnul Hristos ne-a daruit prin Inviere adevarata bucurie si adevarata pace. Intampinandu-le pe femeile mironosite, le-a indemnat la bucurie, spunandu-le: ,,Bucurati-va"(Matei 28, 9). Apoi, fiind prezent in mijlocul ucenicilor, Mantuitorul le-a spus: ,,Pace voua"(Ioan 20, 26).

Asadar, Imparatia si Invierea lui Dumnezeu reprezinta o realitate pe care trebuie sa o cautam si sa o pastram in sufletul nostru in fiecare clipa. Acest lucru este posibil in masura in care ne jertfim, iertam si iubim pentru ca Dumnezeu este iubire; si a murit ca sa invieze din iubire.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Semnificatiile Simbolice ale Invierii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
614 cuvinte
Nr caractere:
2 903 caractere
Marime:
8.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
bucurie, dumnezeu, sfintenie
Predat:
la liceu
Profesorului:
Nicolae Ciolpan
Sus!