Secte Renumite

Extras din referat Cum descarc?

Secte renumite Hare Krishna Intemeietor - Swami Prabhupada in SUA, 1966 Invatatura - de traditie hindusa; spiritualitatea si efectuarea continua a mantrelor conduc la fericire Finantare - prin donatii si fundatii, vanzari de carte si tamaie Martorii lui Iehova Intemeietor - Charles T. Russell in SUA, 1879 Invatatura - credinta in apocalipsa foarte apropiata, martorilor lui Iehova fiindu-le rezervata fericirea finala Finantare - prin donatii si vanzari de carte Noi membri - racolati de pe strada si din usa in usa Organizatii non-clericale Mormonii Intemeietor - Joseph Smith, in 1830, in SUA Invatatura - Biblia este corupta, adevarata revelatie vine de la Smith; credinta in Dumnezeu; intemeierea unei organizatii asemanatoare celor biblice Finantare - cotizatii; donatii ale credinciosilor; capital propriu Castigare de adepti - prin recrutari individuale Practici - poligamia acceptata la barbati; membrii tineri merg in misiune doi ani la rand; posturi - o data pe luna      Adventistii Intemeietor - William Miller, 1840, in SUA Invatatura - credinta in sfarsitul lumii si in intoarcerea lui Christos care va fi urmata de disparitia lui Satan si a pacatelor de pe fata pamantului; doar dreptii se vor destepta la o viata noua Finantare - colecte si vanzari de carte; firme proprii si asezaminte sociale Practici - convertirea permanenta; un mod de viata spartan; talmacire ortodoxa a Bibliei In ultimii ani problema sectelor a dezlantuit pasiuni si a suscitat polemici violente in multe tari, climatul fiind determinat, in mare masura, de tragediile provocate dupa 1993 de unele secte, precum Davidienii, Templul Soarelui sau Aum. Desi vinovate de aceste crime sunt numai cateva dintre miile de grupuri existente, incidentele releva derivele extreme la care pot ajunge unele miscari aparent inofensive si dau fenomenului sectar o conotatie emotionala puternica, facand dificila o analiza obiectiva.
Satan Charles Manson.
In 1969 Charles Manson (secta the family) a organizat in California 7 omoruri ritualice. Printre vicitme: actrita Sharon Tate (insarcinata in ultimile luni), sotia lui Roman Polanski Pentru a depasi atmosfera pasionala si a putea descifra acest fenomen deosebit de complex trebuie - potrivit filozofului Frederic Lenoir, cercetator la Centrul francez de studii interdisciplinare asupra faptului religios (CEIFR) si codirector la Enciclopedia religiilor (aparuta in 1997 la editura Bayard, Paris) - sa se raspunda la trei mari intrebari: Ce este o secta? Care este adevarata amploare a fenomenului sectar? Cum pot statele sa lupte impotriva grupurilor percepute ca periculoase, fara a incalca principiile laicitatii si libertatii de constiinta? Confuzia care invaluie problema sectelor tine, partial, de dificultatea formularii unei definitii care sa acopere complet, in intreaga lui diversitate - calitativa, cantitativa si structurala - spectrul sutelor de comunitati existente, regrupand in ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Secte Renumite
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!