Scopul Lui Dumnezeu In Casatorie

Extras din referat Cum descarc?

In aceasta lectie vor fi discutate planul lui Dumnezeu pentru casatorie ce a fost intai descris in cuvintele inspirate ale lui Moise, in Gen. 2: 18-25. Domnul Dumnezeu a zis: Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.
Domnul Dumnezeu a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului; si le-a adus la om, ca sa vada cum are sa le numeasca; si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele. Si omul a pus nume tuturor vitelor, pasarilor cerului si tuturor fiarelor campului; dar, pentru om, nu s-a gasit nici un ajutor, care sa i se potriveasca. Atunci Domnul Dumnezeu a trimes un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om. Si omul a zis: Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentru ca a fost luata din om. De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup. Omul si nevasta lui erau amandoi goi, si nu le era rusine. Aici vor fi explicate conceptele de parasire (lasare) a parintilor si de unire (alipire) a sotilor. Citirea versetelor indicate si rugaciunea impreuna a viitorilor soti este o conditie esentiala pentru ca acest studiu sa-si gaseasca utilitatea.
A. Din cate se cunoaste in Biblie exista o singura afirmatie despre uniunea casatoriei si care este repetata in Biblie de patru ori. Gen. 2: 24, Mat. 19: 5, Marcu 10: 7, 8 si Efes. 5: 31. Observatie: Dumnezeu Insusi a facut aceasta afirmatie, odata, inainte de caderea omului in pacat, si de trei ori, dupa aceea! Un plan bun de casatorie al celor doi posibili parteneri include cunoasterea acestor concepte cat si a accentelor puse de Dumnezeu pe diferitele parti ale planului Sau. Exista astazi prea multe casnicii nefericite, atat pentru necrestini cat si pentru crestini! Motivul, consta in neglijarea scopului suprem al lui Dumnezeu din aceasta uniune distincta intre doi oameni.
I. Scopul lui Dumnezeu din aceasta uniune este de a-i indruma pe soti sa-si lase tatal si mama. Ce inseamna aceasta? 1. In primul rand nu inseamna a-i abandona, evita si a-i neglija. Poruncile lui Dumnezeu sunt clare in aceasta directie: Exod. 20: 12, Marcu 7: 9-13, 1Tim. 5: 8. 2. Nici nu inseamna a te muta neaparat in alta parte. Distanta fizica nu ar trebui sa afecteze atitudinea de responsabilitate fata de acestia.
1. Inseamna a stabili o relatie adulta cu acestia.
2. Inseamna ca trebuie sa fii mai preocupat (a) de ideile si opiniile partenerului tau de casnicie, decat de ale parintilor tai.
3. Inseamna ca nu mai trebuie sa fii complet dependent (a) de parinti pentru implinirea unor nevoi sentimentale, pentru incuviintare in decizii, pentru sfatuire si asistenta.
4. Inseamna a elimina orice atitudini nepotrivite fata de parintii tai si a ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Scopul Lui Dumnezeu In Casatorie
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!