Sărbătorile de iarnă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

"Petru [ cel Mare] a dat ordin sa se tina la 1 ianuarie slujbe speciale de Anul Nou in toate bisericile. In plus, a poruncit sa se impodobeasca tocurile usilor cu ramuri de brad sarbatoresti, iar toti cetatenii Moscovei <<sa-si manifeste bucuria facandu-si unii altora cu glas tare urari>> de Anul Nou." - Peter the Great - His Life and World (Petru cel Mare - viata si lumea sa).

Ce sunt pentru voi asa numitele sarbatori de iarna? Oamenii din intreaga lume spun ca in aceasta perioada a anului se sarbatoreste Craciunul, ziua traditionala a nasterii lui Cristos, dar si Anul Nou. Asadar e vorba de o perioada de sarbatoare mai lunga. Intrucat copiii si parintii sunt liberi, sarbatorile par o ocazie ideala pentru a petrece timp cu familia. Altii numesc sarbatorile de iarna "sarbatoarea Craciunului", deoarece isi doresc ca in aceasta perioada a anului sa-l onoreze pe Cristos. Probabil si voi considerati Craciunul cel mai important aspect al acestor sarbatori.

Fie pentru al onora pe Cristos, fie pentru a fi impreuna cu familia, sau poate din ambele motive, milioane de soti, sotii si copii asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna. Cum va fi anul acesta? Va fi un timp special pentru familie? Este un timp special pentru Dumnezeu? Daca va fi o reuniune de familie, va fi pe masura asteptarilor voastre sau veti fi dezamagiti?

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sarbatorile de iarna.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
449 cuvinte
Nr caractere:
2 291 caractere
Marime:
8.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
sarbatori, religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!