Religia

Extras din referat Cum descarc?

Definirea religiei si importanta ei
"Diversitatea credintelor si organizatilor religioase este atat de imensa astfel incat oamenii de stiinta au intampinat mari dificultati pentru a ajunge la o definitie unanim acceptata a religiei.In Occident ,majoritatea oamenilor identifica religia cu crestinismul-credinta in Fiinta Suprema,care ne porunceste sa ne comportam intr-o maniera morala si ne promite viata de apoi.Dar cu siguranta nu putem defini religia in general,iin acesti termeni.Aceste credinte, si multe alte aspecte ale crestinismului, lipsesc din majoritatea religiilor lumii." 
Religia inseamna un ansamblu coerent de credinte si practici religioase nascute din perceptia individului sau a comunitatilor ca se afla in legatura directa cu Divinitatea ce stapaneste Universul si de care depinde in totalitate destinul fiintei umane.
Intr-o lume superinformatizata ce vehiculeza termeni precum virtualizarea si globalizarea,pentru un neinitiat poate parea surprizator interesul crescand pentru religie. 
Religia este cu adevarat o istorie a culturii si civilizatiei umane, intelegerea si asimilarea ei este o conditie esentiala pentru omul modern.pentru tineri in special.
Fiecare generatie isi cauta radacinile,originile ,existand asadar permanent o nostalgie a originilor , permitandui tanarului sa-si consolideze credinta prin identificarea asemanarilor si deosebirilor cu sau de celelalte religii,iar aces dialog inter-religios fiind un punct de referinta in plamadirea universului sau spiritual.
Religia face permanent apel ,prin valorile pe care le vehiculeaza, la intelegerea intre oamnei, la toleranta ,la pace,la iubire,la armonie, in esenta la apropierea dintre suflete printr-o cunoastere mai aprofundata a omului in fascinanta sa complexitate,la efortul sau de a se apropia de lumea sacra.
Inca din cele mai vechi timpuri religia a ocupat un loc fruntas in viata omului dar presupune si legatura omului cu sacralitatea si care-i permite acestuia sa se poata defini ca om religios pentru a nu se simti pierdut intr-o lume pe care nu o va intelege si nu o va stapani niciodata complet 
Desi se presupune ca odata cu dezvoltarea societatilor moderne,religia nu va mai ocupa locul de pana acuma in viata omului,aceasta ramnand sa "ocupe doar o mica parte din viata individului" 
Marile Religii Monoteiste-Islamismul,Iudaismul si Crestinismul
Islamismul a aparut in secolul a VI-lea p.Ch in lumea araba si s-a strructurat si raspandit in timp ca o "religie universala" ,fiind considerata astazi una dintre marile religii ale lumii.
Nasterea acestei religii a fost incarcata de semnificatii multiple,ea venind ca o reactie impotriva politeismului triburilor arabe,a dominatiei straine,a dezvoltarii unui nou orizont cultural,economic,social si politic ,noua religie islamica avand in acest context rolul de "liant a unei culturii si civilizatii arabe unice" 
Prin monoteismul sau,islamismul a realizat o unitate a lumii arabe,a structurat o doctrina religioasa ce graviteaza in jurul ideii de Dumnezeu sau mai bine zis Allah,a dat o carte sfanta si anume Coranul si a transformat,in urma razboiului sfant,istoria lumii mediteraneene si orientale.
Iudaismul este,alaturi de islamism si crestinism, a treia religie monoteista a lumii,reprezentand asadar religia unui popor raspandit azi in intreaga lume si din care s-a plamadit conceptual de mantuire universala promovat de crestianism.
Desi stim ca evrei sau poporul ales au avut cel mai mult de suferit de-a lungul istoriei,dar care a renascut ca pasarea Phoenix,prin religie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Religia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!