Regele David Profil Militar

Extras din referat Cum descarc?

Dupa ce Dumnezeu nu l-a mai vrut rege pe Saul, la trimis pe Samuel la Betleem, sa-l unga rege pe unul dintre fiii lui Iese. Cand i-a vazut pe cei sapte din cei opt fii ai lui Iese, Samuel si-a zis ca va fi unul dintre ei, dar Domnul il alesese pe cel mai mic, care lipsea, pe David. 
In acel timp, David era pastor. Venind de la turma, Samuel il unge ca rege, iar Duhul lui Dumnezeu coboara asupra lui. Se intoarce totusi la turmele sale si isi petrece ziua cantand din harpa, dansand si compunand cantari. Din acest punct de vedere era foarte cunoscut prin tot tinutul, atat de cunoscut incat, pana si Saul aude de iscusinta lui. Il cheama la curtea sa si-l pune sa-l inveseleasca prin diferite cantari, in momentele sale de tristete. Il face chiar purtatorul sau de arme . 
Intr-o zi, pentru ca trei din fratii sai erau soldati in slujba regelui, David este trimis de catre tatal sau sa le duca de mancare. Cum ajunge il vede pe un filistean urias, numit Goliat, care ii inspaimanta pe israeliti prin atitudinea sa impunatoare. Convins ca Dumnezeu este de partea Israelului si ca, ajutat de el, ii vor birui pe filisteni, David merge sa-l provoace pe uriasul soldat. Dupa ce renunta la hainele date de Saul si la armele lui grele, David ramane cu puterea lui Dumnezeu, cu prastia si cu cateva pietricele. Fiind mai sprinten decat filisteanul, pune piatra in prastie si trage primul. Piatra, care il nimereste pe filistean in frunte, il da la pamant. Atunci David ii scoate sabia din teaca si-i taie capul in vazul intregii armate a filistenilor, care fuge ingrozita. 
Aceasta fapta de vitejie il face cunoscut pe David in fata poporului, ii dobandeste prietenia lui Ionatan, fiul lui Saul, precum si iubirea fiicei lui, Micol. Saul incepe sa fie invidios pe reusitele lui David, de aceea, in mai multe randuri incearca sa-l ucida. 
Doua sunt momentele in care David il are pe Saul in maini si ar fi putut la randul sau sa-l ucida. Se multumeste insa sa-i dea lui Saul lectii de milostivire. Ii va taia prima data o bucata din haina, iar a doua oara ii va lua sulita si vasul cu apa, dorind prin aceasta sa-i arate ca ar fi putut sa-l ucida, dar milostivirea este mai mare decat razbunarea. 
David isi va dovedi nobletea sufleteasca chiar si dupa moartea lui Saul, cand il va ucide pe cel care, cu mandrie, se va lauda ca l-a ucis cu sabia sa pe rege. Astfel de momente il vor inspira pe David, care compune in acest sens, cei mai frumosi psalmi. 
In momentul in care este uns oficial ca rege, la Hebron, David va avea un singur tel: sa constituie o tara cu o capitala demna si pe masura. Isi va intemeia o armata puternica si bine dotata si cu ea, inca de la prima lupta, cucereste Ierusalimul, ocupat pe atunci de catre iebusei. Mai mult, isi intinde stapanirea asupra Damascului, Amonului, Moabului si Edomului. 
Ierusalimul va fi, nu doar capitala politica, ci si capitala religioasa. Va aduce la Ierusalim chivotul Domnului si va dori sa construiasca si un templu, dar Dumnezeu va pastra acest proiect pentru fiul sau, Solomon . 
In maretia sa, David va face si multe greseli, in special de ordin moral, greseli pentru care va plati in timpul vietii, iar altele pentru care se caieste, Dumnezeu i le va ierta. 
In statul constituit de David se va impamanteni ideea de stat mesianic, al carui rege este Mesia, care urmeaza sa vina. In noua imparatie orbii vor vedea, schiopii vor merge, surzii vor auzi etc. Este vorba de imparatia instaurata de Iisus Hristos .


Fisiere in arhiva (1):

  • Regele David Profil Militar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!