Recenzie catehetica - Maica Magdalena, Sfaturi pentru o educație ortodoxă a copiilor de azi

Extras din referat Cum descarc?

Aceasta este editia a II-a a cartii Sfaturi pentru o educatie ortodoxa a copiilor de azi
(cu traducerea in limba romana a cuvantului Sfantului Ioan Gura de Aur despre educatia copiilor), aparuta la Sibiu, in anul 2006, la editura Deisis, ingrijita de diac. Ioan I. Ica jr. Coperta este realizata de Maria-Cornelia Ica jr. Lucrarea apare in format 11 x 18 cm, are 182 de pagini si contine 40 de capitole in care autoarea citeaza din Sfantul Ioan Gura de Aur si din Sfanta Scriptura, la care se mai adauga doua anexe, una intitulata ,,Cuvant despre cum se cade sa-si creasca parintii copiii", care apartine in totalitate Sfantului Ioan Gura de Aur si alta numita ,,Cum traiesc crestinii in lume", reprezentand capitolele V-VI si X din asa-numita Epistola catre Diognet, scrisa probabil la Alexandria de catre Panten (primul profesor cunoscut al scolii crestine de aici), in jurul anilor 190-200. 
Spre deosebire de a II-a editie, prima editie a avut coperta o reprezentare a familiei crestine in viziunea lui Marko I. Rupnik, iar formatul si implicit numarul de pagini au fost diferite, respectiv 13 x 20 cm cu 140 de pagini. Formatul editiei a II-a este mult mai practic, deoarece poate fi purtata cu usurinta in buzunar, ceea ce o face mai accesibila vremurilor noastre. Observam ca Maica Magdalena se gandeste cu toata dragostea la idealul de familie ortodoxa. 
Traducerea a fost realizata la Manastirea Saint-Silouane, Saint-Mars-de-Locqenay, Franta, dupa: Sister Magdalen, Reflections on Children in the Ortodox Church Today, Stavropegic Monastery of St. John The Baptist, Tolleshunt Knights, Essex.
Autoarea cartii este Maica Magdalena de la Manastirea ,,Sfantul Ioan Botezatorul" din Essex, intemeiata de arhimandritul Sofronie Saharov, ucenic al Sfantului Siluan Atonitul, monahia mai are si alte lucrari publicate, tot pe tema familiei ortodoxe/sfaturi duhovnicesti, cum ar fi: Cum sa comunicam COPIILOR credinta ORTODOXA, (Ed. Deisis); de asemenea, sustine conferinte, unele dintre ele aparand pe canalul www.youtube.com. Participa la dicutii referitoare tot la familia ortodoxa pe diferite site-uri de socializare, bloguri etc.
Am ales aceasta carte, deoarece sunt preocupat de educatia copiilor, tinand cont ca este posibil, cu voia Bunului Dumnezeu sa capat calitatea de profesor de religie, la terminarea studiilor universitare, iar Maica Magdalena isi ancoreaza sfaturile despre educarea copiilor in impresionantele lucrari ale Sfantului Ioan Gura de Aur, care ne arata cum putem folosi invataturile de credinta din Sfanta Scriptura in formarea celor mici. Autoarea aduce in discutie problemele cu care se confrunta familia in contemporaneitate, ele fiind putin diferite fata de cele din secolul al IV-lea, in sensul ca imbraca o alta forma, dar esenta ramane aceeasi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie catehetica - Maica Magdalena, Sfaturi pentru o educatie ortodoxa a copiilor de azi.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!