Preacinstirea Maicii Domnului

Extras din referat Cum descarc?

Fecioara Maria s-a nascut in orasul antic Nazaret, situat la o suta de kilometri de Ierusalim.
Parintii Ei traiau in Nazaret, fiind o pereche binecuvantata de Dumnezeu. Ioachim se tragea din semintia lui Iuda si avea ca stramosi pe regele David. Ana era fiica mai tanara a preotului Matan din semintia lui Aron.
Desi cei doi se trageau din neam regesc, si arhieresc renumit, ei n-au mostenit nici onorurile regesti si nici vaza stramosilor. Ei traiau, in modestie, in Nazaret, ca cetateni simpli, ei nu au mostenit de la David decat credinta si evlavia. Amandoi erau distinsi fata de aproapele lor prin umilinta si indurare.
Pentru credinta lor si pentru bunatatea cu care erau inzestrati, Domnul Dumnezeu i-a rasplatit, cu avutie indestulata, insa Ioachim si Ana nu intrebuintau ca multi altii averile lor doar pentru ei, ei daruiau pentru infrumusetarea bisericii lui Dumnezeu si pentru ajutoarele saracilor. Astfel adeptii Ioachim si Ana traiau cu umilinta, silindu-se cat era cu putinta, a placea mai mult lui Dumnezeu.
Uneori erau intristati de batjocura si dispretul care trebuiau sa le indure, adeseori chiar din partea semenilor lor pentru ca n-aveau rod. Pe Ioachim il intrista gandul ca nu avea copii si asta il descuraja pe drept.
Ioachim in loc sa se intoarca acasa la Nazaret, pleaca in pustiul indepartat, pe un munte, unde, pascand turmele sale, petrecu ,departe de oameni patruzeci de zile in post si rugaciune, cerand indurare lui Dumnezeu, rugandu-se cu lacrimi sa-l binecuvanteze cu un fiu.
In timpul acesta Ana afla despre fapta barbatului sau, se intristeaza si, dupa umilinta ei, se simtea vinovata. Astfel Ana intra in gradina cu gandul de a se ruga. Ea il ruga pe Dumnezeu sa nu o lipseasca de indurarea sa, pe care o afla. Dupa ce rosti Ana rugaciunile, aparu inaintea ei ingerul Domnului si-i zice: ,,Ana! Rugaciunea ta a fost auzita de Dumnezeu. Tu vei zamisli si vei naste o copila binecuvantata, mai aleasa decat toate fecioarele pamantului. Prin ea se vor binecuvantat toate neamurile si se va mantui intreaga lume si ea se va chema Maria!" Dupa aceste cuvinte Ana va grabi cu bucurie catre templul din Ierusalim, pentru a se ruga si a da multumire lui Dumnezeu.
In acest timp ingerul Domnului se arata lui Ioachim, in pustiu si-i zice: ,,Dumnezeu a primit rugaciunile tale si isi arata indurarea Sa; femeia ta, Ana va naste o fiica, iar nasterea ei va aduce mare bucurie intregii lumi. Si iata semnul adevarului cuvintelor mele, du-te la Ierusalim , in templul Domnului, si acolo, inaintea portilor de aur, te vei intalni cu femeia ta careia i-am cuvantat vestea buna".
Cand auzi vestea Ioachim multumi lui Dumnezeu si se indreapta in graba spre Ierusalim, unde, intr-adevar, o intalni pe Ana, in templu, rugandu-se si multumindu-I lui Dumnezeu.
In ziua bunei vestiri a ingerului Domnului, Ana zamisli, iar dupa trecerea timpului cuvenit, nascu o fiica, careia ii dete numele Maria. Bucuria parintilor era mare, iar drept multumire lui Dumnezeu ii aduse jertfa in templu, primita cu placere de catre preoti. Copila fu crezuta de Ioachim si Ana cu gingasie si adevarata iubire parinteasca ocrotind-o ca pe o comoara.
In a noua zi a lunii decembrie , Biserica praznuieste zamislirea Preasfintei Fecioara Maria, iar la opt septembrie sarbatorim nasterea ei.
Intrarea in Biserica a Maicii Domnului
Parintii Preabinecuvantatei Fecioara Maria au pregatit-o spre a se inchina lui Dumnezeu, inca de la varsta copilariei. I-au spus ca s-a nascut gratie rugaciunilor lor, si ca a fost fagaduita lui Dumnezeu inca inainte de a se naste. Si de aceea trebuie sa se desparta de ei si sa petreaca in templul Domnului, iar daca ea ii va iubi si va implini poruncile Domnului, atunci va face pentru ea cu mult mai mult decat fac un tata si o mama. Aceste cuvinte intrase adanc in inima Fecioarei Maria si isi petrecu viata in templul Domnului, rugandu-i pe parinti sa implineasca fagaduinta lor.
Aceasta introducere neobisnuita a Preasfintei Fecioara Maria in templul ii uimi chiar pe ingerii care o incurajau nevazuti si care, la inchinarea ei adusera imare de lauda lui Dumnezeu.
Dreptii Ioachim si Ana, dupa ce lasara copila in voia Tatalui ceresc , adusera jertfa de multumire lui Dumnezeu.
Sarbatorim intrarea in Biserica a Maicii Domnului, la 21 noiembrie.
Viata Maicii Domnului in Biserica
Preasfanta Fecioara Maria, ajungand a sluji in templul Domnului, invata acolo, sub indrumarea duhovnicilor, legea sfanta, sa citeasca, sa scrie si sa cante, iar de la fecioarele mai mari, care se aflau acolo, deprinse lucrul de mana.
Nimeni nu a auzit din partea ei vreo mustrare, nimeni n-a vazut-o manioasa, iar vorba ii era placuta, dand parca a intelege ca numai adevarul misca buzele ei.
La ceas de rugaciune, citea adeseori Sfanta Scriptura, meditand indelung asupra invataturilor. Timpul liber il petrecea cu torsul lanii, bradatul si tesutul hainelor.
Va coase mai tarziu si va impodobi pentru Domnul Iisus Hristos un vesmant atat de frumos incat ostenii care l-au rastihnit nu s-au incumetat sa-L rupa si imparta ci au tras la sorti pentru el.
Cand citea Sfanta Scriptura Fecioara Maria se oprea mai des la proorocia lui Isaia: ,,Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele lui Emanuel, care se talcuieste: ,,Cu noi este Dumnezeu."
Scrierile vechi spun ca odata, cand Fecioara Maria s-a retras in Sfanta Sfintelor, rugandu-se Domnului pentru trimiterea in lume a Mantuitorului, fara a banui, dupa smerenia foarte adanca, ca, pentru inima curata si virtutea ei, Domnul a hotarat a savarsi prin ea mantuirea noastra, o lumina neobisnuita, a invaluit-o in razele ei si un glas dumnezeesc ii zise: ,,Tu vei naste pe Fiul Meu."
Fecioara Maria auzind, se arunca la pamant, inaintea Creatorului Sau, cuprinsa de o bucurie si o fericire de nedescris.
Biserica il praznuieste pe Isaia, primul dintre cei patru mari profeti ai lui Israel, la 9 mai.


Fisiere in arhiva (1):

  • Preacinstirea Maicii Domnului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!