Practica Pastorala - Lucrarea cu Tinerii

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 
Importanta lucrarii cu tinerii
Locul in cadrul vietii bisericii
Modul de lucru cu tinerii
Studiu de caz
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducre
In postmodernist tot mai mult se vorbeste despre tineri, lucrari de tineret, conferinte pentru tineret, parca dintr-o data toti isi focalizeaza atentie pe tineri. In ultimii 20 de ani sau facut foarte multe studii pe tineri, oarecum incercand sa recupereze timpul pierdut. Dar despre tineri si lucrari cu tinerii nu vorbesc doar cei de varsta a doua ci chiar si tinerii au inceput sa vada modul in care ar trebui ei de fapt sa priveasca aceste lucruri si totodata presiunea care se pune ,,pe umerii lor".
Lucrarea de fata are in vedere a arata succint, deoarece acest subiect este foarte vast, importanta lucrarii cu tinerii, locul tinerilor in viata biseriicii si modul in care se poate face intr-un mod eficient lucrare cu tinerii.
1. Importanta lucrarii cu tinerii
Lucrarea cu tinerii a ocupat si ocupa un loc important in activitatea Bisericii. Privind la apostolul Pavel, acesta a cooptat in echipa sa de lucrare si tineri. Evanghelistul Ioan in epistolele sale da sfaturi tinerilor, ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca tinerii ocupau un loc special in Biserica locala. Cei drept modul in care era percepul rolul tinerilor in perioada Bisericii primare, in perioada patristica, perioada reformelor si cea contemporana, este diferit. Cu trecerea timpului tinerii au ocupat un loc tot mai privilegiat in cadrul Biseriicii. 
In Biserici am auzit tot mai mult acest slogan ,,tineretul e viitorl", prin aceasta oamenii acceptand ideea ca tinerii sunt cei care pot duce misiunea mai departe, dar ei trebuie invatati, precum a facut si Pavel cu Timotei. 
Samuel Tutac, amintea faptul ca ,,lucrarea cu tineretul este una din componentele cele mai importante ale oricarei biserici locale." Ioan Brie spunea: "O biserica vizionara va acorda atentie tineretului si va investi financiar in cresterea spirituala a copiilor, a adolescentilor si a tinerilor ei. O biserica ce isi neglijeaza tinerii este ca o familie care isi neglijeaza copiii." Cristian Ionescu pe blogul sau personal spunea in felul urmator: "Consider ca una din cele mai sensibile dar si importante misiuni ale bisericii este lucrarea cu copiii si tinerii."
Asadar intr-o societate postmodernista toti acorda o importanta mai mica sau mai mare tinerilor si lucrarii cu tinerii. Aceasta importanta poate avea mai multi factori, precum: evanghelizare, comunicare, inchinare, formare de ucenici inchinare, etc. Totusi importanta lucrarii cu tinerii nu este redata atat de mult de scop cat de modul in care este facuta. 
2. Locul in cadrul vietii bisericii
Lucrarea cu tinerii nu este doar importanta, pentru unii prioritara, dar ea ocupa si un loc special in cadrul bisericii locale. 
Odata cu acceptatea crestinismului ca si religie, in 313 prin Edictul de al Milano, crestinismul a acceptat tot mai multe practici, ritualuri la care erau folositi si tinerii. Doar ca cu trecerea timpului tinerii au ocupat un loc tot mai important in biserica. Tinand cont de faptul ca sunt o prezenta placuta si simpla lor prezenta revigoreaza audienta, au inceput sa fie folositi tot mai des. Intrand intr-un modernism plin de atractii, bisericiile au trebuit sa isi scimbe viziunea si sa acorde mai multa importanta tinerilor implicandu-i in activitatile bisericii. 
Am putea da exemple de activitati in care au fost folositi : coruri, orchestre, grupe de misiune. La nivelul cultului Crestin Baptist din Romania s-a infiintat un departament al tineretului baptist, acesta avand doua ramnificatii: una pentru baieti si una pentru fete. Bisericile au inceput sa ii implice tinerii in activitatile sale ca si o alternativa a ceea ce societatea le putea oferii, astfel tinerii gaseau in cadrul bisericii un refugiu dar si un mo prin care isi puteau pune in valoare abilitatile. Cu preponderenta in Transilvania, fiecare biserica baptista avea cor sau grup de instrumentisti(orchestra sau fanfara), bisericile mai mari putand dispune de ambele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Pastorala - Lucrarea cu Tinerii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!