Pelerinaj la Mastirile si Bisericile din Iasi

Extras din referat Cum descarc?

Manastirea "Sf. Spiridon" - Aceasta se afla in incinta spitalului cu acelasi nume, si interesanta prin cele doua fantani monumentale, cu inscriptii in trei limbi ( turca, greaca si slava ) asezate de ambele laturi ale celor doua turnuri de intrare. 
Vizita la Catedrala Mitropolitana - Aceasta a fost construita intre 1833-1839 si consolidata in 1887 reprezintand cel mai mare lacas de cult ortodox din Romania, si care adaposteste moastele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Biserica Romano-Catolica 
Sfintita si data in cult la 15 august 1789, va deveni catedrala; a fost renovata de mai multe ori si marita in 1869.
Biserica Romano-Catolica 
Sfintita si data in cult la 15 august 1789, va deveni catedrala; a fost renovata de mai multe ori si marita in 1869.
Manastirea Trei Ierarhi - Manastirea "Sf. Trei Ierarhi" este cea mai frumoasa ctitorie a domnului Tarii Moldovei, Vasile Lupu, o adevarata simfonie a artelor in rugaciune, construita intre anii 1637-1639. In interiorul manastirii sunt inhumate mai multe personalitati de rang domnesc: Vasile Lupu, si fiul sau Stefan-voda; Dimitrie Cantemir, principele carturar (1710-1711), precum si Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite (1859-1866).
Biserica "Sf. Nicolae Domnesc"
Construita intre 1491-1492 de Stefan cel Mare si Sfant si refacuta la sfarsitul secolului al XIX- lea, reprezinta cel mai vechi edificiu religios din oras, aici erau ,,unsi" domnitorii tarii.	 
Prezentare panoramica Palatul Culturii 
Ridicat in anul 1926 pe ruinele vechii Curti Domnesti (1434), si care astazi reprezinta sediul Complexului Muzeal National "Moldova" Iasi si cuprinde: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu. 
Pranz la restaurant.
Biserica Barboi - Construita dupa planurile arhitectului Andrei Karidis, este replica moldoveneasca a unor edificii similare de pe Muntele Athos.
Biserica "Sf. Sava" - De alura orientala ce dateaza din sec. al XVII-lea, biserica si-a pastrat caracterul original al stilului bizantin, unic in arhitectura moldoveneasca, in pofida numeroaselor modificari survenite de-a lungul anilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pelerinaj la Mastirile si Bisericile din Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!