Patimile Domnului

Extras din referat Cum descarc?

Dupa ce a predicat, Iisus le-a spus ucenicilor Sai: Stiti ca dupa doua zile vor fii Pastele si Fiul Omului va fi dat sa fie rastignit Preotii, carturarii si batranii s-au strans in curtea preotului Caiafa si s-au sfatuit cum sa-l prinda pe Iisus si sa-l omoare. Iuda Iscarioteanul s-a oferit sa-l vanda pe Iisus in schimbul a 30 de arginti.
Iisus a vrut sa ia cina de Paste cu ucenicii sai. La aceasta cina, El le-a spus: Unul dintre voi ma va vinde! Ucenicii L-au intrebat care va fi tradatorul. Printre ei, L-a intrebat si Iuda. Acestuia, Mantuitorul i-a raspuns: Da, tu esti! Apoi, Iisus a luat o paine si le-a dat-o ucenicilor, spunand: Luati, mancati, caci acesta este Trupul Meu! Apoi, luand un pahar de vin si dandu-l ucenicilor, le-a spus: Luati, beti, caci acesta este Sangele Meu! Dupa cina, Iisus le-a zis ca toti il vor trada in noaptea aceea. Petru a negat acest lucru, insa Mantuitorul l-a asigurat ca chiar el se va lepada de el, de trei ori, inainte sa cante cocosul.
Apoi, cu totii s-au dus in gradina Ghetimani unde Iisus s-a rugat de 3 ori. In acest timp, a aparut Iuda, insotit de soldati inarmati. El le-a spus sa-l ia pe acela pe care-l va saruta pe obraz. Soldatii L-au prins pe Mantuitor si ucenicii au fugit. Iisus a fost dus la Caiafa, iar Petru l-a urmat.
Preotii nu aveau nici un motiv ca sa-l condamne pe Iisus. Mantuitorul a spus ca este Fiul Domnului si a fost condamnat la moarte. Petru a negat de 3 ori ca L-ar cunoaste pe Iisus. Dandu-si seama ca L-a tradat, a iesit afara, plangand. Iisus a fost dus la Pilat din Pont. Vazandu-L, Iuda s-a cait. A aruncat cei 30 de arginti si s-a spanzurat.
La Paste, dregatorul Pilat avea obiceiul sa elibereze un condamnat pe care il voia poporul. Atunci, poporul a cerut ca Iisus sa fie rastignit si sa fie eliberat Baraba. Sotia lui Pilat i-a spus acestuia sa nu-l condamne pe Isus, dar el, vazand insistentele poporului, a luat apa, s-a spalat pe maini si a spus: eu sunt nevinovat de sangele neprihanitului acestuia. Treaba voastra. Apoi l-a dat pe Isus ostasilor sa-l rastigneasca.
Ostasii l-au imbracat pe Isus cu o haina stacojie, i-au pus o cununa da spini pe cap si in mana o trestie. Apoi, ingenuncheau in fata lui si isi bateau joc de el, scuipandu-l si lovindu-l cu trestia. Apoi, l-au imbracat din nou cu haina lui si l-au dus sa-l rastigneasca.
Pe cand ieseau afara din cetate, au intalnit un om, numit Simon si l-au pus sa duca crucea. Cand au ajuns la un loc numit Golgota, adica locul capatanii, i-au dat sa bea vin cu fiere, dar cand l-a gustat nu a vrut sa bea. Dup ace l-au rastignit, si-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti. Apoi, s-au asezat sa-l pazeasca. I-au scris deasupra capului vina: acesta este Isus imparatul iudeilor. Impreuna cu Isus au fost rastigniti doi talhari, unul la dreapta si celalalt la stanga. Trecatorii isi bateau joc de el, spunandu-I ca daca e Fiul lui Dumnezeu sa coboare de pe cruce. La fel si talharii rastigniti isi bateau joc de el. De ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Patimile Domnului - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!