Pacatul Avortului

Extras din referat Cum descarc?

In numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Frati crestini, data trecuta dupa cate ne putem aduce aminte, am vorbit despre virtute, un lucru total opus la ceea ce va urma sa discutam astazi. Si anume, pacatul.
Ce este virtutea? Haideti sa ne amintim putin din cele discutate in cateheza de data trecuta, pentru a putea intelege mai bine subiectul discutiei noastre de astazi. Dupa cum spuneam, virtutea este o notiune cu inteles moral, alteori o insusire esentiala a unei persoane in care este cuprinsa ideea de putere, forta. In inteles moral virtutea este o nazuinta continua a credinciosului, ajutata de harul divin, spre implinirea faptelor bune. In viziunea Sfintilor Parintilor virtutea este o dispozitie a sufletului in concordanta cu ratiunea referitoare la viata intreaga, ori calea de mijloc dintre doua excese sau o dispozitie spre savarsirea faptelor bune.
La ce este folositoare virtutea? Virtutea si prezenta ei in viata unui om este necesara si chiar vitala, doarece prin virtute omul isi pastreaza statutul sau de fiinta rationala si de creatura a lui Dumnezeu. Astfel ne putem deosebi de restul creaturilor.
Dar astazi vom aduce in discutie o notiune care vine in contradictie cu virtutea, si anume pacatul. Ce este pacatul? Pacatul poate fi definit drept lucrarile omenesti neconforme cu legea si constiinta morala. Iar la Sfintii Parinti pacatul este definit ca o neascultare, sau separare de Dumnezeu ori ca o indepartare voluntara de la ceea ce este potrivit cu natura la ceea ce este impotriva naturii.
Astfel ajungem si la subiectul discutiei noastre in care vom vorbi de pacatul avortului. Un pacat care din nefericire a luat foarte mare amploare in randul omenirii. Fiind la moda.
De ce avortul este considerat ucidere si este combatut cu atata tarie de Sfanta Biserica?
Prin avort se intelege uciderea pruncilor in pantece prin tot felul de mijloace. Deoarece fatul are suflet viu, creat de Dumnezeu chiar din clipa zamislirii, pentru aceea avortul este combatut de Biserica si de Sfintii Parinti cu atata tarie, pentru ca se ucide viata, se pierde sufletul, atat al celui ucis, cat si al celui care savarseste uciderea si calca porunca lui Dumnezeu, care zice: "Cresteti si va inmultiti" (Facere 1, 28). Se calca si porunca a V-a din Decalog, care zice: "Sa nu ucizi" (Iesire 20, 13). Prin avort se ameninta viata de pe pamant, se calca porunca creatiei data de Dumnezeu in rai, se atenteaza la viata celor mai nevinovate fiinte omenesti, care sunt copiii; se destrama familia, se imbolnaveste societatea intreaga si se aduc peste cei vinovati cumplite pedepse dumnezeiesti, atat in viata, cat si dupa moarte. Apoi, sufletele copiilor avortati, nefiind botezate, nu pot intra in imparatia lui Dumnezeu, ci asteapta ziua cea infricosatoare a judecatii, cand singuri vor acuza pe parintii care i-au ucis in fata Dreptului Judecator Iisus Hristos. Iata pentru ce avortul este crima, adica ucidere de om si trebuie combatut cu toata taria de Biserica si de pastorii ei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pacatul Avortului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!