Originea lumii - dialog intre credinta si stiinta

Extras din referat Cum descarc?

Pe baza cercetarilor stiintifice s-a putut demonstra:
1.Universul are un inceput si un sfarsit (conform termodinamicii) asa cum este revelat si in Biblie. Scaderea entropiei si organizarea materiei dupa ,,Big Bang" arata actiunea unei forte inteligente.
2.Viata biologica (materia vie) nu este rezultatul schimbarii calitative a reactiilor chimice din cadrul materiei nevii; branza nu este vie. S-a demonstrat prin electronografie (efect Kirilian) ca materia vie are un suport ( matrice informationala) bio-campul fiind o componenta al acestui suport care persista 3-4 min. si dupa distrugerea substantei vii.
3. Nu exista macroevolutie (C. Darwin a numit adaptarea la mediu evolutie). Arhiva fosilifera arata ca toate speciile apar brusc fiind perfect adaptate mediului si dispar brusc; in straturile fosilifere nu s-au gasit ,,verigile" de legatura (celebra ,,Arheopterix" este evident pasare avand putine caractere care amintesc de reptile si lipsindu-i elemente ale reptilelor zburatoare (pterodactilii de exemplu). Nu avem treceri de la o specie la alta ci variatii in cadrul aceleiasi specii (eventualele incrucisari ducand la exemplare sterile: (ex. catarii). Chiar incercarile de evolutie dirijata facute cu radiatii asupra ,,Drosofilei"(musculita de otet) au aratat ca nu s-au obtinut indivizi superiori celor etalon ci monstruozitati. Existenta ,,fosilelor vii" este un argument contra evolutiei.
4.Omul apare si el brusc in arhiva fosilifera (Homo erectus si Homo neanderthalensis dar nu australopitecinele si habilinele) perfect adaptat mediului sau avand in plus o natura spirituala (constiinta de sine, ratiune, limbaj articulat, natura religioasa). ,,Hibrizii" popularizati in lume au fost facuti din imaginatie:
-Pithecanthropus pekinensis s-au pus la un loc cateva oase ale unui craniu cu oase ale fetei gasite la cativa metri distanta si cu un maxilar inferior de la 25 m distanta; apoi un artist a desenat nasul buzele, ochii, urechile si parul din fantezie
-Omul de Java s-a realizat prin imbinarea unui craniu de gibon cu un femur de om


Fisiere in arhiva (1):

  • Originea lumii - dialog intre credinta si stiinta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!